KORLEVIĆ KOMENTIRAO PUTOVANJE MILIJARDERA U SVEMIR: ‘Radi se o glancanju ega i pokazivanju koji je veći. Oblik Bezosove rakete dokazuje da je Freud bio u pravu’

Foto: Screenshot/YouTube

Nakon Richarda Bransona, jučer to u svemir otišao i najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos. Obojica nastoje ući u biznis svemirskog turizma.

Astronom Korado Korlević komentirao je milijardere koji putuju u svemir. Nije previše oduševljen njihovim pothvatima. Kaže da Bezosu ne bi škodila psihoanaliza, a da Branson u svemiru nije ni bio.

“Kada pričamo o trojici multimilijardera koji se natječu za odlazak u svemir i pitate kakva je znanstvena vrijednost, to je kao da pitamo trojicu velikih jahtaša koja je znanstvena vrijednost njihove jahte. Radi se o glancanju ega i pokazivanju koji je veći”, kazao je Korlević.

Dodaje, oblik rakete nešto govori o Bezosu.

“Mislim da je prava šteta da Freud nije živ. On bi sada tu svu trojicu bogataša, a za Bezosa čak i po formi rakete, rekao da je njegova teorija potpuno u pravu”, rekao je Korlević za RTL.



Smatra da je su i Bezosova i Bransonova misija bez smisla.

“Treba li zbilja dati četvrt milijuna dolara za biti ispaljen, biti tri minute u nečemu što je bestežinsko stanje i pasti na isto mjesto od kuda si i krenuo? Ovo je: idemo malo vidjeti puta pa ćemo negdje na koktel partyjima pričati kako nam je bilo štos i zašto imamo astronautska krila”, zaključio je Korlević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI