Koronavirus stigao u Europu: Potvrđena dva slučaja zaraze

Foto: Twitter

Dvije osobe zaražene su koronavirusom u Francuskoj, potvrdio je tamošnji ministar za AFP.

Iako do sada nije bio potvrđen niti jedan slučaj u Europi, javljeno je kako se četvero ljudi u Škotskoj nalazi u karanteni zbog sumnje da su zaraženi korona virusom, a tri slučaja zabilježena su u Edinburghu, te jedan u Glasgowu.

Svi pacijenti za koje se sumnja da su zaraženi doputovali su iz Wuhana, kineskog grada iz kojeg je, vjeruje se, korona virus i krenuo. Pacijenti imaju sve simptome zaraze, uključujući i probleme s disanjem.

Pekinške vlasti otkazale su proslavu Nove godine i druge masovne događaje ne bi li se suzbilo širenje novog opasnog koronavirusa, objavili su u četvrtak državni mediji.

Od subote će za posjetitelje biti zatvoren i Zabranjeni grad, 600 godina star kompleks u središtu Pekinga u kojem se nalazi bivša carska palača. Nije poznato do kada će biti zatvoren. Masovni događaji koji su otkazani uključuju i tradicionalne hramske sajmove.

Još tri grada u pokrajini Hubei uvela su zabrane putovanja ne bi li se suzbilo širenje virusa koji je identificiran u glavnom gradu te pokrajine Wuhanu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI