KOSOR I GLAVAŠEVIĆ OPLELI PO KOLINDI: ‘Aspirantica na sve funkcije veli da odlika šefa NATO-a mora biti i etičnost’

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Tragom najave da bi nova glavna tajnica NATO saveza mogla postati bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sve je više komentara na tu mogućnost. No, uz njezino ime spominju se imena i ostalih vrlo moćnih žena u svjetskoj polici. Navodno je NATO donio odluku da će upravo žena zamijeniti Jensa Stoltenberga na toj funkciji. Bio bi to svojevrstan presedan jer u 70 godina postojanja Saveza, žena nije bila glavna tajnica NATO saveza.

Mogućnost da bivša predsjednica zasjedne na tu moćnu funkciju, na Twitteru je komentirala bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Aspirantica na sve sve funkcije koja je rekla da će se u domovini brinuti o djeci i potrebitima, veli da odlika šefa NATO-a mora biti i etičnost. E, to. To je ono kad smijeniš šefa tajnih službi a narod do danas ne zna zašto. Npr. je li”, napisala je Kosor. Na njezinu izjavu nadovezao se saborski zastupnik Bojan Glavašević.

“Ili kad u Vukovaru na 18.11., na Memorijalnom groblju, okreneš glavu i odbiješ se rukovati s ministrom branitelja koji je robijao u tri srpska logora, i pomoćnikom ministra branitelja, kojemu je pola obitelji pobijeno u Vukovaru”, prisjetio se on incidenta s SDP-ovim ministrom branitelja Fredom Matićem.

“Točno. I to kad prvi put dođeš u Vukovar u kampanji. Ali optuženike pozoveš na inauguraciju, a polusvijet i bjegunci od pravosuđa ti organiziraju ‘razne večerice’ i proslave rođendana”, složila se Kosor.Facebook Comments

Loading...
DIJELI