KOSOR IH DIGLA NA NOGE! Javnost u Srbiji je jako napala: ‘Sad se prijetiš a uselila si u srpski stan’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nakon što su u nedjelju srpski mediji objavili da je sud u Beogradu potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica srpskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za “ratne zločine počinjene u vojno-redarstvenoj akciji Oluja 1995. godine”, stigla je najava novih kaznenih prijava.

Tužiteljstvu za ratne zločine u Beogradu podnijet ćemo novu kaznenu prijavu zbog istog događaja s pisanim dokazima Hrvatske vojske i protiv admirala Davora Domazeta Loše, načelnika Obavještajne uprave Glavnog stožera HV-a u Oluji, brigadira Ilije Maricica, pomoćnika načelnika Glavnog stožera zaduženog za upotrebu Ratnog zrakoplovstva i generala Pavla Miljavca, šefa Operativnog tima A u Glavnom stožeru u vrijeme oba zločina, i na komunikaciji Bosanski Petrovac – Ključ i u Svodni.

Bivša premijerka Jadranka Kosor je izjavila da bi da je bila u prilici ne bi dopustila otvaranje poglavlja 23 za otvaranje pregovora s EU.

Naime, njezina HDZ-ova vlada donijela je zakon o ništetnosti pravnih akata iz Srbije. Osporavao ga je tadašnji predsjednik Ivo Josipović – no bez reakcije Ustavnog suda.

“To je blokada srbijanskih pregovora u poglavlju 23. Ja da sam u prilici ja bi to učinila, odnosno ja ne bi dopustila niti otvaranje poglavlja 23.”, rekla je Kosor za RTL.



No nije se dugo čekao jak i žestok odgovor

iz Srbije pa su tako odmah krenuli srpski mediji. “Kosor se uselila u oteti srpski stan, a sada preti zbog pobijene srpske dece: Blokirati pregovore Srbiji”, naslov na jednom od mnogih Vučićevih tabloida koji ovih dana ne prestaju Hrvatsku nazivati “ustaškom državom”.

“Kosor se uselila u oteti srpski stan, a sad prijeti zbog pobijene srpske djece: Blokirati pregovore Srbiji”, naslov je portala Objektiv.rs.

A o čemu se zapravo tu radi? U Hrvatskoj se zaista pisalo o problematici stana u koji se uselila Jadranka Kosor.

Naime, navodno su braća Drobac, u čiji je stan 1995. uselila hrvatska premijerka Jadranka Kosor, dobivali su prijetnje iz MORH-a jer nisu pristajali na preseljenje u manji i derutan u Ivanićgradskoj, tvrdio je Momir Drobac 2010. godine koji je sa svojim bratom živio u “spornom” stanu od 90 kvadrata u Šeferovoj ulici.

On je 1995. dobio zahtjev komisije Ministarstva obrane da se iseli iz stana, kako bi u njega uselio invalid Domovinskog rata Drago Severin. Međutim, Severin je u stanu u Šeferovoj proveo samo nekoliko mjeseci, a potom je u njega uselila Jadranka Kosor.

O svemu su se oglasili iz tadašnji Vlade i DORH-a i opovrgnuli optužbe o pritiscima i navodnom “otetom stanu”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI