Kosor, Stipić i Mesić opstruiraju Markotin izbor i guraju Sarjanovića kako bi zadržali svoje pozicije na HRT-u!

Robert Anic/PIXSELL

Ante Sarjanović kojeg guraju skojevske grupacije na HRT-u, a čiji je glavni lobist Mislav Stipić i kojeg navodno podupire i premijer Plenković, na predstavljanju pred Odborom nije znao sastaviti niti prostoproišiorenu rečenicu.Tako je na pitanje što on misli o HRT-u rekao sljedeće:'Što se tiče kulture i hrvatskog kulturnog izričaja dakle, ja osobno, HRT vidim kao, sukladno utjecaju koji je HRT imala, a mislim da ga ima još uvijek, vidim ju, kao, st.. kao sto...kao s..., ne znam sad, biram riječi,ne znam kako da se izrazim,(iz pozadine se čuje glas ohrabrenja-recite slobodno), biram riječi, recimo kao glavna stožerna, odnosnoi stožernu ulogu u promicanju..'! Za vjerovati je da premijer Andrej Plenković neće podleći pritiscima te dozvoliti, ili ne dao Bog, podržati novu Fimi mediju na HRT-u. Zapravo upućeni će reći da je Fimi media bio pionirski pothvat u odnosu na ovaj skojevski koji se na žalost još odvija pred našim očima

U političkim krugovima i raznim interesnim skupinama ovih dana se odvija živa aktivnost pred izbor novog glavnog ravnatelja HRT-a. Iako je izgledalo da će sve biti riješeno te da će dosadašnji v. d. ravnatelja HRT-a Blago Markota, dobiti potporu za nastavljanje započetog posla, na koji je stupio u prosincu prošle godine, kako to obično biva u takvim situacijama,na scenu stupaju dobro nam znani skojevci, lobističke udruge i interesne grupacije, koji drmaju HRT-om već dugi niz godina, rušeći i opstruirajući svakoga tko ima volju, znanje i hrabrost dirnuti u osinje gnijezdo učmale korupcije na našoj dalekovidnci. A upravo je aktualni v. d. ravnatelj Blago Markota u 40 radnih dana od imenovanja odradio puno toga što je itekako zasmetalo interesnim grupacijama. Među tim aktivnostima nalaze se i one za koje upućeni tvrde da su dirnule u samo osinje gnijezdo korupcije i kriminala. Primjerice, da pobrojimo samo neko od ukupno 50 takvih aktivnosti, Markota je zaslužan za podizanje kaznene prijave za nestale kamere vrijednosti 1,5 milijuna kuna, te pokretanje kaznene prijave za nestalu opremu u vrijednosti od15,5 milijuna kuna. A promjenom v.d. ravnatelja PJ Poslovanje odmah je dovelo do povećanja transparentnosti javne nabave i pokrenulo ostale revizijske procese unutar PJ, računovodstvo, pristojba i marketing.Otvoreno je i pitanje štetnih ugovora za najam prostora u nekoliko gradova od istog dobavljača pri čemu su prostori HRT-a napušteni i prazni.Promjenom v.d. ravnateljice PJ Produkcija postiglo se transparentnije, stručnije i produktivnije funkcioniranje, a zahvaljujući promjeni v.d. ravnatelja PJ Tehnologija započeo je iznimno važan proces tehnološke revizije višegodišnjih investicija i njihove optimalnosti, dok su istodobno smanjeni troškovi održavanja tehnologije za 25 posto. Ono što je naročito zaboljelo pojedince jeste i ukidanje zlatnih padobrana za sve zaposlenike koji su ih imali na temelju odluke koja je na DORH-u, jer se sumnja u kazneno djelo zbog čega su dvije osobe dobile otkaz. Podsjetimo da je Markota još 2008. godine jedini podnio kaznene prijave za nestanak 17 milijuna kuna vrijedne opreme.

Skojevske snage na HRT-u opstruiraju proces i lobiraju za Antu Serjanovića

Te i slične aktivnosti su nagnale uznemirene interesne grupacije i skojevske snage na HRT-u da opstruiraju Markotin izbor te da, dodatnim pritiscima na premijera Andreja Plenkovića i HDZ iznude, da na mjesto glavnog ravnatelja HRT-a zasjedne nekadašnji HRT-ov šef scenografije Ante Serjanović, ili da se natječaj poništi i raspiše novi. Dakako, kada je riječ o skojevskim skupinama tu se misli na poznati i uigrani dvojac Darinka Kosora, šefa HSLS-a, i Milslava Stipića, kojima se priključio i treći ‘titoljubac’ Jasen Mesić iz HDZ-a. Interesnim grupacijama najviše smeta nedavna smjena Mislava Stipića, bliskog prijatelja šefa saborskog odbora za medije Jasena Mesića, ali i čelnika HSLS-a Darinka Kosora. Uzgred spomenimo da su Stipić i Mesić dugogodišnji prijatelji, te da je Stipić bio i jedan od glavnih uzvanika na Mesićevoj svadbi. Zanimljvo je spomenuti da je Mesićeva supruga Barbara, još dok se prezivala Medved, svojedobno na televiziji vodila emisiju o turizmu, sve dok nije otišla u Sabor, gdje se Jasen i zaljubio u nju. Imajući sve to u vidu i ne čudi da su uoči izbora na vrhuncu lobiranja za čelnu poziciju HRT-a, s koje razne interesne skupine,među kojima glavnu riječ vode gore spomenuti, žele izgurati v. d. ravnatelja Blagu Markotu i dovesti svojeg kandidata, u konkretnom slučaju Antu Sarjanovića, kako bi zadržali svoju dosadašnju neograničenu moć i utjecaj na HRT-u. A kolika je to moć, može se ilustrirati samo jednim primjerom. U svim dosadašnjim političkim promjenama skojevac i aktualni čelnik HSLS-a, Darinko Kosor, nudio je HRT kao svoju monetu. Stoga i nije čudno što je više tvrtki Darinka Kosora, ostalo dužno HRT-u više milijuna kuna, te se upućeni s naše dalekovidnice pitaju do kada će HRT biti Darinkovo leno.

Mislav Stipić glavni Sarjanovićev lobist

No, dolaskom za v.d ravnatelja Blage Markote dirnuto je u osinje gnijezdo korupcije i kriminala pa se sila osovine Kosor-Stipić – Mesić iz petnih žila zalaže da za glavnog ravnatelja HRT-a proguraju svog kandidata Antu Sarjanovića. Njihov glavni adut u toj akciji jeste premijer Andrej Plenković, koji je sa Sarjanovićem prijatelj iz djetinjstva. Naime, otac Ante Sarjanovića bio je svojedobno zadužen za Cibonine sportske prostorije, pa bi Plenkoviću i Sarjanoviću, dok su bili dječaci davao da u njima igraju košarku. Prema informacijama od kolega s kojima je studirao dotični Sarjanović on je povezan s nekadašnjim ‘sekretarom SKOJ-a’ Darinkom Kosorom s kojim je u bivšoj državi bio u SSO Zagreb, zajedno s Mislavom Stipićem. Stipić je inače glavni Sarjanovićev lobist. Za Sarjanovića kažu da je konfliktna osoba koja zbog karakternih crta vrlo malo opstaje u tvrtkama u kojima radi. Državna revizija je njegov mandat u scenografiji ocijenila negativnim o čemu postoji više desetaka napisanih službenih stranica po kojima se mogu podnijeti prijave. Zaposlenici smatraju kako je njegov mandat obilježila najveća devastacija fundusa scenografije HRT-a u povijesti same institucije. Nema dokaz o radu na odgovornim mjestima jer nije bio na rukovodećim pozicijama više od 10 godina. Također, Sarjanović se u svojoj pisanoj kandidaturi predstavio kao ženska osoba, što je, nakon što je razotkriven pred Odborom priznao da mu je supruga pomogla u pisanju. No, ako se na You tube pogleda početak njegova predstavljanja i nije čudno da mu je program pomagala pisati žena, jer Sarjanović, na žalost, nije pred Odborom na početku predstavljanja znao složiti niti prosto proširenu rečenicu.Tako je na pitanje što on misli o HRT-u rekao sljedeće:’Što se tiče kulture i hrvatskog kulturnog izričaja dakle, ja osobno, HRT vidim kao, sukladno utjecaju koji je HRT imala, a mislim da ga ima još uvijek, vidim ju, kao, st.. kao sto…kao s…, ne znam sad, biram riječi,ne znam kako da se izrazim,(iz pozadine se čuje glas ohrabrenja-recite slobodno), biram riječi, recimo kao glavna stožerna, odnosno stožernu ulogu u promicanju..’! Svaka čast Ante Sarjanoviću na izričaju.



Nema više odabrao Đelo Hadžiselomović već odabrao Jasen Mesić

Je li Ante Sarjanović doista nečim opčinio Plenkovića, pa ga ovaj favorizira za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a, za sada se ne može ni potvrditi ni demantirati. Ako su to samo špekulacije vrlo brzo će se dokazati u slučaju da Plenković, kada dozna sve relevantne informacije o Anti Sarjanoviću, digne ruke od svog dosadašnjeg favorita. A među relevantne informacije svakako spada i ona da je poznati skup za Jokićevu reformu zdušno podržavao i Plenkovicev favorit za ravnatelja nacionalne HRT. No, daleko gora spoznaja od te, jeste ta da Sarjanovića guraju bivši skojevci i Titovi omladinci Darinko Kosor, Mislav Stipić i HDZ-ov šef saborskog odbora za medije Jasen Mesić. Isti onaj Mesić kojeg je u visoku politiku gurnula supruga bivšeg premijera Ive Sanadera Mirjana Sanader, i koji se umalo smrznuo na balkonu u središnjici HDZ-a, 3. siječnja 2010. godine kada je Sanader pokušao izvesti stranački puč, a Mesić koji je u tome sudjelovao, na koncu je pred novinarima pobjegao na balkon iako su vani pucali minusi. Mesić se ovih dana zamjerio i braniteljima, jer je istrajno branio sada već smijenjenog ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara. Izvori tvrde da se pod njegovim pokroviteljstvom već 20 godina kupuju filmovi u vrijednosti od 25 milijuna kuna godišnje, od čega se prikaže ni pet posto. Stoga u kuloarima ironično govore da nema više izabrao Đelo Hadžiselimović nego izabrao Jasen Mesić. Koliko o svemu tome zna vlasnik Cinestara Hrvoje Krstulović i je li on jedan od dobavljača tih filmova najbolje je upitati njega samoga. Inače Kosor-Stipić i Mesić imaju i alternativnu opciju za glavnog ravnatelja HRT-a, za koju malo tko ili baš nitko ne vjeruje da bi mogla proći. Riječ je o Kazimiru Bačiću, kojeg je svojedobno bivši ravnatelj HRT-a Goran Raman izabrao za svoga prvog pomoćnika. Inače, ne zna se je li HDZ-ova europarlamentarka Dubravka Šuica lobira za Bačića, s obzirom na činjenicu da je njegov sin Kazimir Luka Bačić, svojedobno izabran za stažistu u uredu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice.

Do kada će Cvitan u ladici držati kaznenu prijavu protiv Darinka Kosora?

Dakle. spomenuti trojac Kosor-Stipić-Mesić će učiniti sve kako bi progurali svojeg kandidata Sarjanovića, a krene li po zlu sa Sarjanovićem bio bi dobar i Bačić, sve samo da se zaustavi i opstrira izbor aktualnog v. d. ravnatelja Blage Markote. Plenković bi morao znati da popusti li njihovim pritiscima HRT-om će i dalje vladati klijentelizam, korupcija i raznorazne interesne skupine pod kapom spomenutih skojevaca kako bi zaštitili svoje a ne profesionalne i nacionalne interese na HRT-u. I do kada će Dinko Cvitan u svojoj ladici držati kaznu prijavu protiv Darinka Kosora, u kojoj stoji da je aktualni šef HSLS-a u vrijeme rata pronevjerio vrlo vrijednu imovinu Saveza socijalističke omladine Grada Zagreba (čiji je bio zadnji predsjednik) tako što je zajedno s prijateljima Mislavom Stipićem i Hrvojem Vojkovićem na sjednici omladine u srpnju 1990. godine Savez preimenovao u Parlament mladih te ga pripojio udruzi Hrvatski sokol čiji je predsjednik bio Stipić, a zamjenik predsjednika Vojković. Imovina Saveza socijalističke omladine Grada Zagreba sastojala se od dvadesetak atraktivnih nekretnina u samom središtu grada (među kojima i atraktivni stan u Gajevoj 45). Pripajanjem udruzi Hrvatski sokol, imovina Saveza prešla je u imovinu tek osnovane udruge (!) te je potom rasprodana trećim osobama. Tako su akteri ove priče sebi nezakonito prisvojili veliku imovinsku korist (u visini od oko 1,2 milijuna tadašnjih njemačkih maraka), a na uštrb države, odnosno građana Grada Zagreba, stoji u kaznenoj prijavi. Stoga je za vjerovati da premijer Andrej Plenković neće podleći pritiscima te dozvoliti, ili ne dao Bog, podržati novu Fimi mediju na HRT-u. Zapravo upućeni će reći da je Fimi media bio pionirski pothvat u odnosu na ovaj skojevski koji s na žalost još odvija pred našim očima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI