KOSORICA IM JE SASULA ŠTO IH IDE, BAŠ JE IZRAZITO LJUTA! ‘Pozeri bez sadržaja, snage i stava, najslabija Eu ikada’

Foto: Goran Mehkek

Sastanak na vrhu država članica EU-a i zapadnog Balkana, koji je trajao više od tri sata, završen je u četvrtak u Bruxellesu bez zajedničke izjave.

Čelnici 27 država članica održali su redoviti sastanak na vrhu i očekuje se da će dati zeleno svjetlo za kandidatski status Ukrajini i Moldaviji. Time će te dvije zemlje na putu prema EU-u preskočiti Bosnu i Hercegovinu i Kosovo, jedine dvije zemlje zapadnog Balkana koje još nemaju status kandidata za članstvo.

EU je zapadnom Balkanu obećao europsku perspektivu još 2003. godine na samitu u Solunu. Oko BiH je postojao prijedlog da se i njoj dodijeli status kandidata ali oko toga nema konsenzusa.

Čini se da njihovim radom i zaključcima nije zadovoljna ni oduševljena niti bivša premijerka Jadranka Kosor. Javila se vrlo zanimljivim i oštrim komentarima na Twitteru te je uputila kritike zbog toga što zemlje Zapadnog Balkana odlaze praznih ruku.

 



Poražavajući rezultat eu dužnosnika danas u Bruxellesu. Zapadni Balkan nije im u ovom trenutku zanimljiv za foto prilike gđe predsjednice EK i gosp. predsjednika EV.

Najslabija EK ikada. Pozeri bez sadržaja, snage, stava i znanja, napisala je Jadranka Kosor.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI