KOSOVSKI PREMIJER I PLENKOVIĆ OBIŠLI OZLIJEĐENE PUTNIKE: ‘Ovo je težak dan za naš narod’

Foto: Vlada RH

Velika tragedija potresla je u nedjelju Hrvatsku i Kosovo. U stravičnoj autobusnoj nesreći život je izgubilo 10 osoba, a mnogi su ozlijeđeni.

Oko 20 sati nastradale putnike u Slavonskom Brodu posjetili su premijer Andrej Plenković i premijer Kosova Albin Kurti, koji su tamo izrazili sućut obiteljima stradalih.

“Ovo je težak dan za naš narod. Tu sam sa suradnicima, tu smo da budemo zajedno s našim sugrađanima koji su doživjeli tešku nesreću”, rekao je Kurti i zahvalio Plenkoviću na pomoći.


Plenković je zahvalio liječnicima i hitnoj službi, kao i pilotima Hrvatske vojske koji su dovezli kosovskog premijera u Hrvatsku.

“Nadam se da će maksimalni napori hrvatskih liječnika omogućiti da se ozlijeđeni brzo oporave. Mi ćemo pomoći koliko god treba”, rekao je premijer Plenković i dodao kako kosovski premijer želi obići i putnike iz autobusa koji nisu ozlijeđeni.“Hrvatska i kosovska vlada učinit će sve da pomognu ovim ljudima, oni što znamo je da je samo jedna osoba trenutno smještena u Zagrebu, ostali koji nisu ozlijeđeni su u jednom pansionu”, rekao je premijer dodavši kako će Hrvatska putnicima iz autobusa pomoći kako god bude potrebno.

“Stvarno jako teška nesreća, već dugo godina ovakvu nesreću nismo imali. Učinit ćemo što god treba, vidjet ćemo s premijerom. Pomoći ćemo gdje god možemo, u troškovima ovdje, u sukcesivnom povratku na Kosovo. Sve ćemo pomoći, gdje god treba. Ostat će koliko god treba i pobrinut ćemo se da se svi osjećaju ugodno tijekom boravka ovdje”, poručio je.

Uz premijera su u Slavonskom Brodu i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar obrane Mario Banožić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI