KOŠTALA JE VIŠE OD 100 MILIJUNA EURA, A NE DELA! Ništa od vožnje sljemenskom žičarom, i dalje je preglasna!

Zagrebački električni tramvaj je na Upravnom sudu podigao tužbu protiv državnog inspektorata jer je njihova sanitarna inspekcija odbila dati pozitivno mišljenje za uporabnu dozvolu za sljemensku žičaru zbog prevelike buke.

Prije tužbe Grad Zagreb i ZET prigovorili su na tu odluku, ali Inspektorat kaže da su ZET-u izdali rješenje kojim prigovor odbijaju, a prigovor Grada je odbačen jer je tvrde, “izjavio neovlašten subjekt”.

Državni inspektorat i dalje ne namjerava dati prolaznu ocjenu za Žičaru Sljeme. Sanitarna inspekcija odbila je dati pozitivno mišljenje uz obrazloženje da investitor nije predočio dokaz o mjerenju buke.

Kako saznaje 24sata, u petak su ponovno provjeravali razinu buku i ispostavilo se da je između 10-12 decibela glasnija nego što je to zakonom dozvoljeno. Dok se to ne popravi žičara neće dobiti uporabne dozvole.

Žičara taj dokument mora imati u skladu sa Zakonom o zaštiti od buke, odnosno Pravilnikom o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave.



Iz austrijske tvrtka Doppelmayr Seilbahnen, koja je nadležna za kabine i sajlu, smatraju da je žičara sigurna i spremna za rad. Navode da, osim navedenog problema za koji kažu da nije opasan za ljude, nema nikakvih drugih nedostataka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI