KOVAČEVIĆ O PROCESUIRANJU ZLOČINA HV-a U ‘OLUJI’: ‘Vučić je tvrdio da je ubijeno 2000 Srba, a evo što je utvrdio sud u Den Haagu’

Screenshot/N1

O licitiranju brojem žrtava srpske nacionalne manjine u “Oluji” za N1 govorio je stručnjak za hrvatsko nacionalno zakonodavstvo pred Međunarodnim kaznenim sudom za počinjene ratne zločine na području bivše Jugoslavije u Den Haagu Pero Kovačević.

Rekao je kako su “2015. posredstvom MVP-a Njemačke zajedno s gospodinom Juratovićem bili kod Vučića i bilo je u pitanju procesuiranje ratnih zločina počinjenih u logorima u Srbiji”.

“Vučić je tvrdio da je ubijeno 2000 Srba, a na sudu u Den Haagu utvrđeno je da su ubijena 44 pripadnika srpske nacionalne manjine od strane hrvatske vojske”, istaknuo je Kovačević.

Dodao je kako je tužiteljstvo u Den Haagu tvrdilo da je u Oluji ubijeno oko 320 pripadnika srpske nacionalne manjine, ali da je dokazima utvrđeno i usuglašeno da je bila riječ o 44 ubojstva.

“DORH je procesuirao 22 ubojstva i kažnjena su 33 počinitelja. Jedan dio sudskih postupaka se i sad odvija. Vrijeme je da se stane s licitiranjem i vrijeme je da se javnosti kaže prava istina. Ako se netko time bavio, to je Međunarodni sud u Den Haagu”, naglasio je Kovačević.



Osvrnuo se na to da Vlada ne reagira na poruke o ubijenim pripadnicima srpske nacionalne manjine u Oluji i nije mu jasan takav stav naše Vlade.

“To konačno treba skinuti s dnevnog reda i da se javnost u Hrvatskoj i Srbiji upozna sa službenim činjenicama i službenim podacima”, zaključio je Kovačević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI