KOVAČEVIĆ O RAZLOZIMA ODGODE PUTINOVA GOVORA: ‘Pojavile su se spekulacije, moguće da on više nije predsjednik?’

Foto: Guliver/Kremlin Pool

Svijet je u iščekivanju govora ruskog predsjednika Vladimira Putina. On se trebao obratiti naciji u utorak navečer, i to prvi put nakon sedam mjeseci otkad je počeo rat u Ukrajini. Ipak, to se nije dogodilo i očekuje se da će njegov govor biti u srijedu ujutro.

Mnogi nagađaju o tome što će Putin reći.

Za RTL je o mogućim temama Putinova govora govorio Božo Kovačević, bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji.

“Kad je stigla vijest o odgodi njegovog nastupa, odmah su se pojavile spekulacije o mogućim razlozima odgode. Jedan od mogućih razloga je taj da on više nije predsjednik”, rekao je Kovačević.

To je objasnio činjenicom da “najava pa odgoda ukazuje na to da Putin nema sve pod apsolutnom kontrolom, a dosad je uspijevao stvoriti dojam da sve što se događa u Rusiji ovisi o njemu”.



“Na koncu, ovaj rat u Ukrajini smatra se Putinovim ratom, ali i poraz u Ukrajini smatrat će se Putinovim porazom, a to on želi na svaki način izbjeći. Mislim da su već neko vrijeme mnoge noći u Kremlju burne zbog toga što ta specijalna vojna operacija koja je zamišljena kao Blitzkrieg čiji rezultat je trebala biti ekspresna smjena ukrajinske vlasti, Blitzkrieg nije uspio. Od tog trena u Kremlju je burno”, zaključio je Kovačević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI