KRADE I JOŠ GA NAGRADE! Stjepan Turković pokušao ukrasti armaturu, ostao bez posla, ali će dobiti otpremninu

FOTO: Robert Fajt / CROPIX

Bivši član HDZ-a Stjepan Turković koji je osumnjičen za pokušaj krađe armature s gradilišta Hrvatskih cesta u Karlovcu, ostao je bez posla. Naime, ukinuto je mjesto mjesto savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Karlovačke županije.

“Kada je Darko Bebić postao ravnatelj, kazao je da će razmotriti svrsishodnost svih radnih mjesta u ŽUC-u i ovo je radno mjesto ukinuto kao suvišno”, rekla je Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije.

Dodala je kako je Turković odluku o ukidanju njegova radnog mjesta primio “emotivno”.

S obzirom da se radi o poslovno uvjetovanom otkazu, poslodavac je temeljem Zakona o radu dužan isplatiti otpreminu. Na upit KAportala, iz Županijske uprave za ceste otkrili su koliko će ona iznositi.

“Temeljem Zakona o radu, poslodavac je obvezan radniku kojemu je uručen poslovno uvjetovani otkaz isplatiti otpremninu. U konkretnom slučaju radniku će biti isplaćena otpremnina u iznosu od 32.500 kuna, što je iznos koji se, sukladno poreznim propisima, može isplatiti kao neoporeziv”, rekli su u ŽUC-u.



Podsjetimo, policija je Turkovića zajedno sa sinom u srpnju uhitila u pokušaju krađe armature s gradilišta obilaznice u Karlovcu. Nakon toga je Turković istupio iz HDZ-a.

Ranije je obnašao direktorske funkcije u komunalnim tvrtkama i razne funkcije u tijelima HDZ-a i karlovačke gradske vlasti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI