‘Kralj Roma’ Trumpu ponudio da će Romi jeftino sagraditi zid na granici SAD-a i Meksika!

screenshot

Dorin Cioaba je sin Floriana Cioba, poznatog rumunjskog Roma koji je sam sebe prozvao "kraljem Roma diljem svijeta" 1997. godine

Samoprozvani “međunarodni kralj Roma” iz Rumunjske, Dorin Cioaba, u pismu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu izjavio je da bi Romi radili po “dobroj cijeni” na izgradnji zida na granici s Meksikom jer u njihovoj zajednici vlada velika nezaposlenost.

Naime, rumunjski su mediji izvijestili da je Cioaba Trumpu poručio da bi pripadnici romske zajednice predstavljali sjajan odabir radne snage za izgradnju 3 100 kilometarskog zida između SAD-a i Meksika. Prema pisanju Dorina Cioba, taj bi posao obavili jeftino, ali i kvalitetno jer su “dobri u radu s metalom”.

“Romska nacija, koju ja predstavljam, želi vam da imate snage za posao koji ćete napraviti, i neka Bog blagoslovi odluke koje ćete donijeti za međunarodni mir i blagostanje”, navodne su riječi “kralja Roma” u pismu upućenom Trumpu.

Dorin Cioaba je sin Floriana Cioba, poznatog rumunjskog Roma koji je sam sebe prozvao “kraljem Roma diljem svijeta” 1997. godine.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI