KREĆE ODMAZDA! PLENKOVIĆ MORA DJELOVATI BRZO: Uskoro eliminira najvažnijeg partnera

Foto: Cropix

Pada Vlada, Bandićevi žetončići otkazuju poslušnost, ruši se koalicija HDZ-a i Bandića u Skupštini, tako nekako do prije desetak dana prezentirao se odnos između vladajuće stranke i zagrebačkog gradonačelnika. Povod za takav oblik prezentacije ležao je u padu kontroverznog zagrebačkog GUP-a, koji se u javnom prostoru opisuje kao Bandićev projekt života. I mimo toga projekta, zagrebački ogranak vladajuće stranke tjednima prije glasanja o GUP-u inzistirao je na raskidu suradnje s Bandićem u Zagrebu, budući da smatraju kako ta suradnja dugoročno šteti HDZ-u.

To što zagrebački HDZ-ovci smatraju ne tiče se previše šefa stranke Andreja Plenkovića, koji s Bandićem suradnju nastavlja prilično postojano pa po svemu sudeći nema straha od toga da bi se Bandićevi žetončići uistinu mogli oteti kontroli te na taj način ugroziti opstanak Plenkovićeve vlade. No, unatoč tome suradnja s Bandićem, polako, ali sigurno postaje ozbiljan problem za Plenkovića kojega nakon unutarstranačkih izbora očekuju parlamentarni izbori. Ako ostane na čelu HDZ-a upravo bi Bandić mogao postati jedan od njegovih najvećih utega na parlamentarnim izborima, on će biti karika koju će mu oporbenjaci spočitati u svakoj prilici, a to vrlo dobro zna i Plenković te njemu bliski kadrovi koji kažu da se u premijerovom timu intenzivno smišlja taktika kojom bi se na najbezbolniji način riješili Bandića.

”Mi na izbore ne možemo pa u krajnju ruku i ne smijemo izaći s Bandićem, ako to nismo naučili iz predsjedničkih izbora, onda imamo veliki problem, on za nas predstavlja opasnost, od koje se moramo odmaknuti, i od čijeg se djelovanja moramo ograditi, što trenutačno Plenkoviću nije nimalo lako, a u konačnici s obzirom na broj njegovih ruku u Saboru, to nije niti moguće”, objašnjava naš sugovornik blizak premijeru dodajući da suradnja HDZ-a i Bandića uvelike ide u prilog Bernardićevom SDP-u.

”Bandićev GUP ponovno je na glasanju u svibnju, do tada bi se i okolnosti u HDZ-u trebale posložiti, lakše će se disati, i tada bez razmišljanja treba srušiti GUP, raskinuti suradnju i krenuti na parlamentarne izbore, to je najrealniji i najkvalitetniji mogući scenarij, Plenković bi time poentirao i vremenski, jer SDP koliko god da pričao o strategijama do tada neće biti spreman za izbore, a Škoro još manje”, konstatira naš sugovornik te naglašava kako je krajnje vrijeme da se po tome pitanju doista nešto konkretno i poduzme te da će Plenković morati biti konkretan i ekspretan u riješavanju te problematike.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI