KREMLJ REAGIRAO NA IZJAVU FRANCUSKOG GLUMCA: Gerardu Depardieuu poručili da ‘ne razumije što se događa’, žele mu ‘pojasniti stvari’

Foto: Instagram

Francuski glumac Gerard Depardieu u četvrtak je za Vladimira Putina rekao kako je imao “lude, neprihvatljive propuste” koji su doveli do rata. Glumac već godinama ima i rusku putovnicu, a kazao je i kako mu je Putin prijatelj. Na njegovu izjavu reagirao je Kremlj. Iz Rusije su mu poručili kako će mu razjasniti situaciju.

“Najvjerojatnije Depardieu ne razumije potpuno što se događa”, rekao je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Interfax.

“Ako treba, spremni smo mu sve reći i razjasniti stvari kako bi bolje razumio”, dodao je.

Depardieu je najavio tri koncerta, od kojih će  prihod ići žrtvama rata, a kazao je i kako ruski narod ne može biti odgovoran za Putinove postupke.

Peskov je poručio da Depardieu ignorira ono što je Moskva učinila u proteklih osam godina u Donbasu gdje se proruski separatisti od 2014., uz pomoć Moskve, bore protiv Ukrajine.“Budući da nije potpuno uronjen u političku agendu, ne razumije… što su Doneck i Luhansk. Jedva razumije što znači bombardiranje civila. Malo je vjerojatno da išta zna o nacionalističkim elementima”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI