KRENULA JE U AKCIJU: Bivša ravnateljica podiže kaznenu prijavu nakon objave slučaja Željke Posavac

Foto: Pixsell

Bivša ravnateljica zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordana Buljan Flander u petak je najavila da će “zbog izrečenih laži, podići kaznenu prijavu protiv Željke Posavac” i protiv udruge pod čijim ju se patronatom, kako kaže, “optužuje bez ikakvih dokaza”.

U reakciji na  pokrenutu hajku protiv Poliklinike i stručnjaka koji štite djecu, Buljan Flander piše da su iznesene izmišljene optužbe “od osoba koje su evidentno nezadovoljne multidisciplinarnim nalazima Poliklinike, djelatnicima Centra za socijalnu skrb, policijskim izvješćima, izvještajima nadzora, privremenim mjerama…, u konačnici i sudskim presudama za koju odgovornost prebacuju nama odnosno osobno meni”.

Presudu ne donose vještaci, nego sud, a vještačenje je samo jedan od dokaza u postupku, ističe Buljan Flander te dodaje da bi u konkretnom slučaju javnosti “sigurno bilo interesantno dobiti uvid u cijeli sudski spis i u sva zapažanja sustava na temelju kojeg je donesena presuda”.

“U ovom slučaju vještačila sam zajedno s uvaženom psihijatricom (koja se ni ne spominje), koja u potpunosti stoji, kao i ja, iza nalaza i mišljenja sastavljenih u tada aktualnim okolnostima, s tada raspoloživim podatcima i u tadašnjem stanju djeteta”, navodi među ostalim.

Krajem rujna Buljan Flander podnijela je ostavku nakon niza negativnih reakcija na njezin zahtjev da se sudski zabrani pisanje H-altera o njoj i Poliklinici.



Udruga B.a.b.e. danas je počela s objavom, kako navode, argumentiranih slučajeva svojih korisnica koji se temelje na izjavama te dokumentaciji kojom raspolažu same korisnice i članice pravnog tima udruge B.a.B.e.

Prva je među njima slučaj Željke Posavac (ranije Borić), koja je istupila s punim imenom i prezimenom, a Udruzi se obratila kao žrtva suprugova zlostavljanja te s pritužbom na tijek i ishod parničnog postupka tijekom kojeg je njezina kći povjerena na čuvanje i odgoj ocu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI