KRENULE REZERVACIJE ZA TURISTIČKU 2022.!Evo što se najviše traži

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Unatoč pandemiji krenule su rezervacije za turističku 2022. godinu. S obzirom na epidemiološku situaciju, ove kao i prošle godine, najviše su se tražile kuće za odmor. Ovu sezonu obilježio je odmor u krugu obitelji i prijatelja bez previše kontakata s ostalim ljudima, a to se očekuje i sljedeće godine pa su već rezervirane mnoge kuće za odmor, objavio je HRT.

Iznajmljivanjem kuće u okolici Pule tek se ovoga ljeta počela baviti Samanta Rojnić. Turiste je imala 12 tjedana. Sljedeće sezone ne očekuje slabije rezultate.

“Evo, bez obzira što je mjesec studeni, stanje bukinga evo konkretno za moj objekt je 10 tjedana što smatram vrlo dobrim”, rekla je Samanta Rojnić.

U turističkim agencijama ističu da su se gosti požurili s rezervacijama poučeni ovogodišnjim iskustvom. Iako su zbog pandemije najprije bili neodlučni, poslije je nedostajalo slobodnih kuća.

“Bilježimo porast rezervacija, vraćamo se u predpandemijske godine, kvalitetni objekti su već popunili svoje kapacitete 80 posto”, rekao je Massimo Chiavalon, vlasnik turističke agencije.



Predsjednik Udruge putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) Boris Žgomba je naglasio kako je “vidljivo da su ove godine čak i povišene cijene zbog veće potražnje, išle na tržištu bez problema”.

“To znači da u principu mi smo dobili goste bolje platežene moći”, rekao je Žgomba.

I tako su se luksuzne kuće za odmor najbolje iznajmljivale. Za više tisuća eura tjedno, naravno, nije dovoljno samo dati ključ u ruke.

Kako su istaknuli iznajmljivači, svakodnevno se tražila usluga čišćenja pa čak i kuhari. Iznajmljivačica kuće za odmor Ines Žudić je rekla kako su imali upite i za beauty usluge.

Treba istaknuti kako pri rezervaciji za sljedeću godinu više nema upita o povratu novca. Uplaćeni polog ne vraća se, baš kao i prije pandemije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI