KRENULI U DRUGE VODE: UNOSNI BIZNISI HRVATSKIH GENERALA! Gotovina u svega par godina napravio čudo, evo kako je to uspio

Dino Stanin/PIXSELL

Umirovljeni hrvatski generali nerijetko se nakon vojne karijere okreću onoj poduzetničkoj, u kojom im također podjednako dobro ide. Tako se primjerice tvrtka generala Ante Gotovine bavi uzgojem tune i preradom inćuna, a osnovana je 2013. godine, poznatom generalu u tom se biznisu pridružio vlasnik Jadran Tune Milan Mandić.

Dvojac je svojedobno biznis počeo u maloj hladnjači u Gaženici kod Zadra, no s vremenom se posao počeo ozbiljno i brzo razvijati.

Već u prvoj godini prihod tvrtke iznosio je 245 tisuća kuna, godinu dana kasnije firma generala Gotovine ostvarivala je prihode veće od 20 milijuna kuna, dok je u 2017. godini tvrtka bila na oko 50 milijuna kuna prihoda te na skoro sedam milijuna kuna dobiti. Tvrtka se danas procjenjuje na stotinjak milijuna kuna, a u poslovnom carstvu generala Gotovine danas radi 70-ak ljudi. Prije par godina Gotovina je potpisao ugovor s trgovačkim lancem Metro proširivši time svoj biznis.


Širok biznis godinama ima general Ivan Čermak koji se više od dva desetljeća bavi naftom i plinom, ali i nekretninskim biznisom. Čermak je prije par godina  pored svojeg Croduxa osnovao Energenisu Loci tvrtku koja se bavi iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama koja je kupila jednu od najaktraktivnihjih nekretnina u Paromlinskoj ulici u Zagrebu riječ je o devastiranim prostorima Zagrebačke banke. Inače, Čermak je godinama na vrhu ljestvice najbogatijih Hrvata.

Među bogate Hrvate uskoro bi mogao ući i general Mirko Norac sa svojom tvrtkom Noky Security čiji je osnivač njegov otac. Tvrtka je osnovana 2016.godine, a danas su njeni klijenti i brojne državne tvrtke poput primjerice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hanfe, a angažirao ga je i Grad Osijek te Grad Zagreb.Facebook Comments

Loading...
DIJELI