KREŠIĆ PROGOVORIO O POVLAČENJU POTPISA: ‘Tko je inicijator pisma? Mogu nagađati, mislim da je to…’

Foto: Screenshot/RTL

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, general bojnik Marinko Krešić za RTL je govorio o povlačenju svog potpisa s pisma o pomilovanju generala Perkovića i Mustača. Rekao je kako je uvidio da je napravio grešku jer ne želi praviti razdor u društvu i među hrvatskih braniteljima.

Sve je pokrenuo, govori, Rojs koji ga je nazvao i rekao da je dopis pripremljen i zatražio potpis. “Zanimljivo tko je inicijator, mogu to nagađati, mislim da je to odvjetnički ured Nobilo s Rojsom”, govori.

Burne su reakcije u braniteljskoj populaciji. Najžešći kritičar je general Lucić. On kaže ako je ovo pismo akt milosrđa gdje je ta empatija bila u slučajevima Norca, Merčepa ili Đure Brodarca, a Krešić navodi da su sva vremena bila teška. “Generalski zbor je napravio veliku komemoraciju u slučaju Praljka kad su se drugi uzmicali. Zbor i drugi su dali sve od sebe da pomiluju branitelje. Nije vrijeme ni Luciću ni drugima da nadolijevaju vatru na uzavrelo vrijeme za Uskrs”, govori. Kaže kako imamo daleko većih problema kao društvo danas.

Upitan je li Hrvatski generalski zbor izgubio legitimitet u javnosti, jer je očito da je jedinstvo unutar njega nepovratno narušeno, kaže kako nije te kako su svjesni reakcija, ali iste će, tvrdi, podnijeti. “Imamo u utorak upravni odbor i svatko tko se ne bude pridržavao statuta ne može biti u zboru i nastaviti u privatnom radu”, ističe.

Ističe i kako je sve ovo ispalo kao gerilska akcija jer nitko nije znao što se događa, a tempirana je i na uskrsno vrijeme. Da su, tvrdi, imali vremena to raspraviti u zboru imali bi legitimitet.Za nekoliko dana je proslava Bljeska u Okučanima, a tamo će zbor, navodi, nastupiti zajedno. Upitan očekuje li Milanovićevo pomilovanje nakon svega kaže: “Nisam siguran da će donijeti tu odluku, iako je to njegova nadležnost. Nakon ovakve reakcije bilo bi suludo bilo kakvo pomilovanje”, zaključuje.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI