Krešo Beljak tvrdi kako ga napadaju jer ga se boje

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

U Kalniku održana Programska skupština Gradske organizacije HSS-a Križevci i Općinske organizacije HSS-a Općine Kalnik. Programskoj skupštini nazočili su predsjednik HSS-a Krešo Beljak, zamjenik predsjednika HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović, saborski zastupnik i tajnik HSS-a Željko Lenart, predsjednik HSS-a Koprivničko-križevačke županije Mario Švegović, načelnik Kalnika i predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer, zamjenik općinskog načelnika Mario Filipašić, direktor kalničkog Komunalnog poduzeća Željko Car, križevačka gradska vijećnica Sanela Stručić, predsjednik Foruma SDP-a Želimir Vukobratović i brojni drugi gosti.

‘Bedastoća koju sam napravio izvučena iz konteksta’

Između ostalih okupljenima se obratio Krešo Beljak, istaknuvši kako je situacija u Hrvatskoj ozbiljna, a kako su predsjednički izbori pokazali da ozbiljna situacija može probuditi nadu za promjenom. Osvrnuo se i na reakcije u javnosti povodom njegovog tweeta, a te reakcije nazvao “napadima” na njega koji su dokaz kako je HSS bitan faktor u Hrvatskoj i da je to zato što se njega boje. Također je naglasio kako je ključno partnerstvo HSS-a i SDP-a na nacionalnoj razini kako bi HDZ izgubio izbore, te kako je to glavni razlog što ga se “napada”.

“Ključno je partnerstvo HSS-a i SDP-a na državnoj razini da HDZ napokon izgubi izbore i zato me napadaju. Ispričao sam se za bedastoću koju sam napravio, koja je izvučena iz konteksta, a za koju me napadaju i cijela država govori da je Beljak odobravao ubojstva UDB-e hrvatskih političkih emigranata. To nisam nikad rekao, govorio sam o ubojstvima fašista”, rekao je Beljak.

Šator šačice pijanaca

Također, osvrnuo se je Beljak i na vrijeme kada je Zoran Milanović bio premijer te naglasio kako kako on braniteljski šator u Savskoj ne bi trpio niti 24 sata, nazvavši ih “šator šačice pijanaca”, da bi se onda osvrnuo na generale koje je nazvao “multimilijunerima”.

“Da sam bio ministar ili premijer to nepoštivanje zakona, ustava, propisa ne bi trpio 24 sata – rekao je Beljak i napomenuo kako nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner. Je li Čermak taj poznati hrvatski poduzetnik, a koristio je poziciju generala. Krstičevićeve firme rade za ministarstvo”, rekao je Beljak



Te se na kraju osvrnuo na bivšu članicu HSS-a Marijanu Petir, te ustvrdio kako bi bila u Europskom Parlemantu “samo da je šutjela”, prenosi prigorski.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI