KRITIKE LETE NA SVE STRANE! Oporba nezadovoljna: ‘Vlada se ne da rekonstrirati što je vidljivo kroz Plenkovićev kadrovski odabir’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK

U petak se u Hrvatskom saboru izglasavalo troje novih članova Vlade. Oporba je ovu prigodu iskoristila za kritiziranje.

Mišel Jakšić kazao je da “premijeru treba čestitati na najdužem mandatu do sada jer to proizlazi iz povjerenja koje dobiješ na izborima od hrvatskih građana, ali, nije neko veselje da Vlada ne raščišćava probleme u kojima se nalazimo. No, bilo bi bolje da umjesto što čujemo koliko dugo je premijer čujemo kako će braniti građane od porasta cijena, što će učiniti s energetskom politikom i hoće li spasiti što se spasiti da od naših mirovinskih fondova i industrije”.

Sandra Benčić dodala je da “ovo nije rekonstrukcija nego samo zamjena, možda čak i privremena, jer se ova Vlada ne da rekonstrirati što je vidljivo kroz Plenkovićev kadrovski odabir”.

“Plenkovića veseli da je najdugovječniji premijer, ali to ne veseli 70 posto građana koji misle da Hrvatska ide u krivom smjeru. Ponosi se time što je već šest godina premijer, a činjenica je da za to vrijeme nema nijedan konkretan rezultat koji može pokazati”, dodala je.

“Nije cilj euro, ni Schengen nego povećanje kvalitete života građana, a to već šest godina ova Vlada nije napravila”, nastavila je.Nikola Grmoja naglasio je da je “rekonstrukcija zapravo dekriminalizacija Vlade, a prava rekonstrukcija bi bila kada bi ova Vlada u potpunosti otišla i raspisali se novi izbori. Nitko više u Hrvatskoj ne vjeruje da je Plenković u stanju izabrati sposobne ljude ili one koji nisu pod nekim istragama”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI