KRIVOTVORENJE I PRODAJA COVID POTVRDA: Uhićena medicinska sestra i još devet osoba

Ilustracija: PU

Za krivotvorenje i prodaju covid potvrda prijavljena je 31-godišnja medicinska sestra i još devet osoba, objavila je zagrebačka policija.

Ona se sumnjiči za krivotvorenje isprava i zlouporabu položaja i ovlasti, a 22-godišnjak za pomaganje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prijavljena su dvojica 23-godišnjaka, 28-godišnjakinja te muškarci u dobi od 32, 30, 39, 58 i 65 godina.

Policija precizira kako sumnja da je medicinska sestra tijekom listopada 2021. u sustav unosila netočne podatke da su 28-godišnjakinja i 65-godišnjak cijepljeni jednom dozom cjepiva.

Uz to, 28-godišnjakinju se sumnjiči da je 30-godišnjaku, koji joj jer rekao da poznaje osobu koja može izraditi važeću covid potvrdu, dala osobne podatke i novac. Uz pomoć 32-godišnjaka i dvojice 23-godišnjaka koji su predali podatke i novac 22-godišnjaku, a koji ih je u konačnici dao osumnjičenoj medicinskoj sestri.

Nakon tjedan dana, 30-godišnjak je u velikogoričkoj ljekarni podigao EU digitalnu potvrdu za 28-godišnjakinju i poslao joj putem emaila, a ona ju je nakon toga u četiri navrata iskoristila prilikom prelaska državne granice.



Policija sumnja da je na identičan način i uz pomoć osumnjičene medicinske sestre te ostalih osumnjičenih muškaraca krivotvorenu EU digitalnu covid potvrdu nabavio i 65-godišnjak, a koji ju je iskoristio za ulazak u Finu.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija je predala 31-godišnjakinju i 22-godišnjaka pritvorskom nadzorniku te podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će protiv ostalih osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu redovnim putem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI