KRIVOTVORILA DOKUMENTACIJU, A BANKA JOJ ISPLATILA KREDIT: Kazneno prijavljena 35-godišnjakinja

ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara i Krivotvorenje isprava dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom, objavila je PU zagrebačka.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičena, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom 2021. godine u namjeri da za sebe ishodi kredit u banci, izradila ili dala izraditi službenu dokumentaciju o zaposlenju u trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu, kao i drugu potrebnu dokumentaciju za dobivanje kredita.

“Na osnovu pribavljene dokumentacije, znajući da se radi o krivotvorini, osumnjičena ju je predala putem kreditnog posrednika odnosno drugog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu koje je proslijedilo sve u banku ne znajući da se radi o krivotvorenoj dokumentaciji”, priopćili su iz zagrebačke policije.

Nadalje, sredinom srpnja 2021. godine, sumnja se da je osobno ispunila zahtjev za nenamjenski kredit u poslovnici banke na području Medveščaka, dostavila takvu izrađenu krivotvorenu dokumentaciju te lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu zaposlenike banke oko zahtjeva za kredit, kao i dostavljene krivotvorene dokumentacije, na osnovu koje je osumnjičenoj odobren kredit u novčanom iznosu od 180 tisuća kuna, gdje je 26. srpnja 2021. godine ovjerila ugovor o nenamjenskom kreditu u javnobilježničkom uredu te ovjereni ugovor o kreditu predala u banku. Nakon navedenog, osumnjičenoj je isplaćen kredit na tekući račun u iznosu od 177.850 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI