Krstičević: „Ja sam ministar, vojnik koji izvršava zadaće. Predsjednica i ja imali smo izvrsne odnose i imat ćemo ih…“

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Za mene je čast služiti svojoj Hrvatskoj, čast biti ministar obrane i učiniti sve ono da hrvatska vojska ojača i da budemo uvijek spremni pomoći narodu", kazao je Krstičević

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević u utorak je posjetio Varaždinsku županiju gdje se susreo sa županom Radimirom Čačićem.

Podsjećamo, Krstičević je posljednjih tjedana izazvao velik interes medija i javnosti kada je, nakon kritike predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je vojska trebala prije reagirati u slučaju dalmatinskih požara, najprije ponudio pa nekoliko dana nakon povukao ostavku.

“Za mene je čast služiti svojoj Hrvatskoj, čast biti ministar obrane i učiniti sve ono da hrvatska vojska ojača i da budemo uvijek spremni pomoći narodu”, kazao je Krstičević nakon sastanka s Čačićem, te dodao da je ostavku povukao radi “odgovornosti prema Hrvatskoj i svim projektima”, prenosi N1.

Na pitanje da li je izgladio nesporazume s predsjednicom i je li došlo do sukoba oko nabave zrakoplova Krstičević je rekao: “Ja sam ministar, vojnik koji izvršava zadaće. Predsjednica i ja imali smo izvrsne odnose i imat ćemo ih u budućnosti”, rekao je Krstičević.

Kada je u pitanju nabava ratnih zrakoplova ministar kaže da je to odluka koju trebamo donijeti, da hrvatska vojska nije ista imamo li tu sposobnost ili nemamo.



“Ova Vlada je napravila jedan iskorak. Odradili smo taktičko-tehničku studiju. Znamo kakav tip zrakoplova treba. Istražili smo sve opcije i mogućnosti kako riješiti taj problem. Kad dobijemo ponude, stručan tim će evaluirati sve te ponude. Bitna su nam tri parametra: prvo je strateško partnerstvo, drugo cijena i ono treće, ali vrlo bitna je poslovno-gospodarska suradanja. Da to nije samo trošak nego ulaganje u hrvatsko gospodarstvo, industriju, otvaranje radnih mjesta. Želimo izabrati ono što je najbolje za našu Hrvatsku”, objasnio je Krstičević.

U medijima se pojavila informacija kako je Krstičević potencijalni kandidat HDZ-a na predsjedničkim izborima 2019., no on takvo nešto demantira:

“Ja sam vojnik, ministar obrane. Fokusiran sam na zadaće koje vidite. Ostale ambicije nemam.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI