Krstičević o prijevozu oružja preko Krka: „Pa nije to baš tako, mi samo surađujemo s saveznicima“

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Portal Balkan Insight objavio je priču u kojoj tvrde da u Zračnu luku Rijeka na otoku Krku od travnja slijeću teretni avioni koji navodno prenose streljivo na ratišta Bliskog istoka

Ministar obrane, Damir Krstičević, komentirao je navode Balkan Insighta, koji tvrdi da je Zračna luka Rijeka na Krku postala logistička baza za velike teretne zrakoplove koji su nosili streljivo i neidentificirane vojne zalihe za pentagonske vojne ratove na Bliskom istoku.

“Pa nije to baš tako, ono što je vrlo bitno, mi kao Hrvatska partneriramo, surađujemo s našim prijateljima i saveznicima. Vi znate i da sam prije par mjeseci bio u Pentagonu, da smo razgovarali s ministrom Mattisom, vi znate što je ministar Mattis rekao i o Oluji, da je to vrhunska operacija koju je izvela vojska koja je odlično pripremljena, obučena, koja je imala odlične političke smjernice. Vi znate da je SAD naš ključni partner, saveznik, da smo jako puno pomogli u cijelom procesu ulaska u NATO, ulaska u EU, i danas vidite, tu je i ministrica obrane Njemačke, bio je prije neki dan ministar obrane Poljske, odnosno Izraela, Švedske i surađujemo, surađujemo s partnerima. Jasno je u okviru suradnje, partnerstva, prijateljstva, kao i ostale države u okviru partnerstva koristi se hrvatska infrastruktura, ali ta infrastruktura koja se koristi, koristi se pod svim međunarodnim sporazumima, programima i to je nešto što partner, saveznik i prijatelj radi”, rekao je Krstičević upitan za komentar gore navedenih informacija, piše N1 televizija.

Portal Balkan Insight objavio je priču u kojoj tvrde da u Zračnu luku Rijeka na otoku Krku od travnja slijeću teretni avioni koji navodno prenose streljivo na ratišta Bliskog istoka. Portal Balkan Insight u posljednjih je šest mjeseci, tvrde, nabrojao četrnaest teretnih letova, za koje misle da prevoze oružje. Deset je letova od travnja bilo na relaciji Zračna luka Rijeka – američka baza Al Udeid u Kataru.

Upitan za komentar ovih navoda, premijer Andrej Plenković rekao je da nije pročitao članak. Ništa o navedenom ne znaju niti bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, kao niti bivši ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

To se sve događa u trenutku kada je RH raspisala i javni natječaj za nabavu borbenih aviona te se nameće pitanje je li korištenje Zračne luke Rijeka dio paketa nabave borbenih aviona, odnosno zna li se već tko je pobijedio na natječaju?“, pitaju se u reakciji koja je stigla iz Centra za mirovne studije (CMS).



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI