Krstičević obišao vojarne u Benkovcu i Kninu

Zeljko Lukunic/PIXSELL

U vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu ministru Krstičeviću prijavak je predao bojnik Samir Mršić, zapovjednik bojne "Pauci" koja ima sjedište u ovoj vojarni, a nakon toga su zajednički obišli smještajne kapacitete i restoran.

U sklopu posjeta Gardijskoj mehaniziranoj brigadi, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević u pratnji načelnika GS OSRH-a general zbora Mirka Šundova, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske , general pukovnika Mate Ostovića, te zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade, brigadira Tihomira Kundida danas je, u petak 24. veljače 2017. godine, obišao vojarnu u Benkovcu te vojarne “General-bojnik Andrija Matijaš-Pauk” i “Kralj Zvonimir”, obje smještene u Kninu, nakon čega se uputio na vježbalište “Bralovac” u sklopu poligona “Crvena zemlja”.

Vojarna “Benkovac” sjedište je protuzračne obrane Gardijske mehanizirane brigade.Ministru je prijavak predao pukovnik Vinko Rogić, zapovjednik Bojne PZO, a zatim su zajedno  obišli kapacitete vojarne.

U vojarni “General-bojnik Andrija Matijaš-Pauk” u Kninu izaslanstvo su dočekali zapovjednici postrojbi GMBR-a  smještenih u vojarni, a prijavak je predao pukovnik Alen Ković, zapovjednik Inženjerijske bojne. Ova je vojarna sjedište Zapovjedništva Gardijske mehanizirane brigade te Inženjerijske bojne i Vojno obavještajne satnije. Ministar Krstičević je položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomenika poginulim pripadnicima Oklopne bojne 4. gardijske brigade “Pauci”, a zatim se uputio u obilazak smještajnih i logističkih kapaciteta i restorana.

U vojarni “Kralj Zvonimir” u Kninu ministru Krstičeviću prijavak je predao bojnik Samir Mršić, zapovjednik bojne “Pauci” koja ima sjedište u ovoj vojarni, a nakon toga su zajednički obišli smještajne kapacitete i restoran.

U obraćanju pripadnicima GMBR-a ministar Krstičević još je jednom istaknuo kako je u fokusu ministarstva čovjek. “Naši pripadnici trebaju čuvati uspomenu na Domovinski rat, ali trebaju biti okrenuti budućnosti jer svaki novi dan nosi priliku za postizanje novih sposobnosti”, zaključio je ministar obrane Damir Krstičević.



Svoj cjelodnevni posjet GMBR-u ministar Krstičević završio je na vježbalištu „Bralovac“ u sklopu poligona “Crvena zemlja”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI