Krstičević odovorio predsjednici: Znam što sam čuo. Ne diram nikoga, ali ne može ni mene nitko dirati.

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Predsjednica je istaknula da razumije emotivnu reakciju Damira Krstičevića, ali da ne dopušta da se izvrću njezine riječi.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u petak u Dnevniku HTV-a izjavila da što se nje tiče „ne postoji sukob između Pantovčaka i Banskih dvora“, misleći o događajima koji su uslijedili nakon njezine izjave o prekasnom angažmanu vojske prilikom požara u Splitu. Dodala je i da “politički požar” nije izazvala ta izjava, već “ishitrene i nepromišljene reakcije” na izjavu kojom je, ističe, jedino upozorila na greške u sustavu kako bi ih se ispravilo.

Što se tiče iznenadne odluke o ostavci ministra obrane predsjednica je istaknula da razumije emotivnu reakciju Damira Krstičevića, ali da ne dopušta da se izvrću njezine riječi.

Apsolutno ne mogu razumjeti izvrtanje mojih riječi. Rekla sam da je ministar Krstičević odličan ministar koji jako dobro radi svoj posao. Pružila sam i njemu i Oružanim snagama apsolutnu potporu u svim njegovim inicijativama dosad, i stojim i dalje ću stajati uz hrvatske Oružane snage.”, rekla je predsjednica.

U izjavi za Jutarnji list, Krstičević je, pak, poručio: „Nisam još čuo što je rečeno u intervjuu na televiziji, ali znam što sam prije čuo i kao vojnik sam reagirao. Ne dam na vojsku, jer je vojska sjajno odradila posao. Nema tu emocija, reagirao sam instinktivno kao ratni zapovjednik”. Dodao je i da Znam što sam čuo, a imam obavezu čuvati Hrvatsku vojsku. Znam da smo pravovremenu apsolutno sve napravili, bio sam na terenu i pravovremeno sam reagirao, donosio odluke. Sudjelovao sam u svemu tome i znam što sam čuo.”

Ne diram nikoga, svakome dajem da radi svoj posao, ali ne može ni mene nitko dirati. Slažem se da mogu pogriješiti, vojska može pogriješiti, ali u ovoj situaciji niti sam ja pogriješio, niti je vojska pogriješila.”, zaključio je Krstičević.



Na pitanje što će biti s najavljenom ostavkom Krstičević je rekao da mu treba vremena da se odmori i tada će donijeti odluku te dodao: Bit ću u stalnom kontaktu s premijerom.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI