Krstičević u Pločama: Očekujem da sljedeće godine imamo postrojbu ovdje

Marko Lukunic/PIXSELL

U vezi s vojnim nekretninama u tom gradu ministar je rekao da su pitanja sigurnosti i pitanja razvoja te sredine dio iste priče, nisu suprotstavljena i treba ih povezati.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov obišli su vojne objekte u Pločama. U vezi s vojnim nekretninama u tom gradu ministar je rekao da su pitanja sigurnosti i pitanja razvoja te sredine dio iste priče, nisu suprotstavljena i treba ih povezati.

Od 2005. godine MORH je lokalnoj upravi i DUUDI-ju dao na upravljanje i raspolaganje deset vojnih objekata površine oko 450.000 četvornih metara, a tri objekta namjerava zadržati i u njih dalje ulagati. Time će se, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a, poboljšati situacija na velikom, strateški bitnom području od Splita do rta Oštro.

Istaknuvši nužnost vraćanja dostojanstva hrvatskim vojnicima i trajnu potrebu očuvanja uspomene i sjećanja na hrvatske branitelje, ministar Krstičević je rekao kako Ministarstvo obrane ne želi i neće kočiti razvoj lokalne zajednice te da je zajednički interes svih, a pogotovo obaveza Vlade, graditi uvjete za bolju i prosperitetniju domovinu.

Očekujem da sljedeće godine imamo postrojbu u Pločama, rekao je ministar i dodao kako se time osiguravaju i mnoga radna mjesta te podupire gospodarski razvoj.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov pohvalio je mornaricu u nastojanju da se očuvaju vojne nekretnine te je istaknuo važnost vojarne “Neretva” u razvoju novih sposobnosti HRM-a i pričuvnih postrojba Oružanih snaga, a mogu služiti i protupožarnim snagama i policiji.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI