Krunoslav Capak nekad je bio u sukobu s ‘prvom damom’ Hrvatske: Je li to pravi razlog sukoba Milanovića i Plenkovića?

Foto: Pixsell

Je li nestranački predsjednik svih građana Republike Hrvatske ipak malo skloniji jednoj posebnoj građanki, svojoj supruzi? Lako bi moglo biti da jest. Uporno inzistiranje Zorana Milanovića da Stožer na čelu s dr. Krunoslavom Capakom nije legitiman i da ga se kao takvog sa svim odlukama treba preispitati na najvišem, Ustavnom sudu ima svoju pozadinu.

Dr. Krunoslav Capak imenovan je na dužnost načelnika Stožera kao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U toj instituciji radi posljednjih 35 godina, zaposlio se odmah nakon studija Medicine u Zagrebu i pripravničkog staža u Vinogradskoj bolnici, polako se penjao kroz hijerarhiju, a sad je, u 58-oj godini života, u drugom ravnateljskom mandatu. U istoj ustanovi zaposlena je znatno kraće, i to kao voditeljica Odjela tjelesnog zdravlja, predsjednikova žena dr. Sanja Musić Milanović (51g.).

Njezin odnos sa šefom Capakom ne može se opisati kao harmoničan i suradnički raspoložen, dapače. Njihov je odnos kompliciran i suradnja tako burna da je u jednom trenutku, na vrhuncu sukoba oko jednog projekta, dr. Capak potpisao dr. Musić – Milanović opomenu pred otkaz, toliko ga je iznervirala. Bio je to vrhunac nakon kojeg je Sanja Musić Milanović reterirala, pa je u kompleksu na Rockfellerovoj ulici između njihovih ureda zavladala „tiha misa“.

U trenutku kad je Zoran Milanović postao predsjednikom RH, u hodnicima HZZJZ među zaposlenima odmah je aktualizirana ta priča s pitanjem hoće li biti uzvraćanja „milo za drago“? I od svega se, najvjerojatnije, ništa ne bi dogodilo da se nije pojavila korona i pandemija, te da dr. Capak nije imenovan šefom Stožera. I to je promijenilo sve. Capak je dočekao svoj zvjezdani trenutak kao liječnik, menedžer i stručnjak, a bračni par Milanović svoj zvjezdani trenutak preispitavanja njegove pozicije i to kroz usta predsjednika države sve do ustavne razine.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI