Kujundžić prije dvije i pol godine obećao dnevnu bolnicu u Metkoviću od koje još uvijek ništa

Prošlo je više od dvije i pol godine otkako su ministar zdravstva Milan Kujundžić i tadašnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Matkovića Dalibor Milan predizborno obećali da će se u Metkoviću otvoriti dnevna bolnica, no od takve bolnice još uvijek ništa, upozoravaa Most nezavisnih lista.

“Važno je postaviti pitanja kakvu će odgovornost snositi gradonačelnik Milan zbog obmanjivanja građana Metkovića, zajedno s ministrom Kujundžićem. Danas smo ne samo bez dnevne bolnice i bez mogućnosti pretraga, već se, obzirom na deficit liječničkog i stručnog zdravstvenog kadra u OB Dubrovnik, postavlja pitanje tko bi u dnevnoj bolnici radio i da se ona napokon izgradi. Zanimljivo je da i sada u Domu zdravlja Metković postoji aparatura npr. za ultrazvuk srca, ali se ta pretraga ne provodi”, zaključio je Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta.

Most također podsjeća da je dnevna bolnica javnosti bila predstavljena kao gotova stvar, da su osigurana sredstva, liječnici i medicinsko osoblje te da su Kujundžić i Milan tada poručivali da iz Metkovića više neće trebati putovati u Dubrovnik i Split, već će brojne dijagnostičke postupke moći obavljati u Metkoviću. Danas nakon više od dvije i pol godine, naši ljudi i dalje putuju u Dubrovnik i Split kako bi obavili UZ srca, doppler krvnih žila, gastroskopiju, kolonoskopiju i druge preglede a dnevna bolnica se nije ni počela graditi, napominju u Mostu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI