KUKASTI KRIŽEVI PONOVNO U SPLITU: Ovaj su put glavni krivci djeca!

Screenshot

U splitskoj četvrti Spinut u blizini jedne njemačke trgovine prehrambenih proizvoda, kredom na pločniku nacrtana su dva kukasta križa, javlja Dalmacija danas.

Najšokantnija je činjenica što su autori novonastalog nacističkog simbola – djeca. Kako im je takvo što palo na pamet i zašto, možemo samo nagađati. Da bi stvar bilo još gora, ovo je samo još jedan u nizu incidenta s kukastim križem u Splitu.

Najpoznatiji slučaj svastike u Hrvatskoj je onaj na Poljudu u lipnju 2015., kada  su nepoznate osobe spržile travu i na njoj uoči utakmice Hrvatske i Italije iscrtale nacistički simbol. Prekršajni sud u Splitu prošle je godine nepravomoćno proglasio krivima HNS i tadašnjeg izvršnog direktora Saveza, Damira Vrbanovića. Odgovornima se smatraju zato što kao organizatori utakmice nisu prekontrolirali teren. Visoki prekršajni sud krajem svibnja ukinuo je presudu, a postupak je vraćen na ponovno suđenje splitskom Prekršajnom sudu. Međutim, na ponovljenom suđenju na splitskom Prekršajnom sudu, održanom početkom lipnja ove godine, Vrbanović se nije pojavio. Sutkinja je odgodila suđenje, a za cijeli slučaj nastupila je zastara 10. lipnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI