KUKAVIČJE JAJE ILI TAJNI SURADNICI: Zašto Josipović lobira za Škoru?

Matija Djanjesic/Cropix

Bivši predsjednik Ivo Josipović ne prestaje komplimentirati predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, i to do te mjere da se dio javnosti zapitao koji su njegovi motivi za tako respektabilan stav prema ovom predsjedničkom kandidatu kojega mnogi smatraju predstavnikom konzervativnog biračkog tijela.

Čini se kako Josipović daleko više hvali Škoru nego li SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića s kojim je u zavadi otkako je ovaj obnašao dužnost predsjednika, a Milanović rukovodio Kukuriku vladom. Josipoviću je posebno prihvatljivo Škorino stajalište o Crkvi prilikom kojeg se založio za sekularnu državu poručujući crkvenim poglavarima da se ne miješaju u politiku.

“Uopće ne vodim računa o tome pomažem li ja Škori ili mu štetim. Nastupam kao analitičar i pritom iznosim vlastito mišljenje, dopalo se ono nekome ili ne. Jasno je da je moj kandidat Zoran Milanović i da za njega navijam. Neću glasati za desnog kandidata, kao što to, uostalom, sigurno neće ni Stjepan Mesić. Druga je stvar što smo obojica od početka upozoravali da je Škoro zaista ozbljan kandidat i to se sada pokazuje”, izjavio je Josipović za Novi list. I dok dio Škori sklonih kadrova tvrdi kako je potpora Josipovića pa i bivšeg predsjednika Stipe Mesića kukavičje jaje i podmetanje Škori, svojedobno, dok je Škroina kandidatura bila još u povojima o vezama između njega i Josipovića pisale su Novosti, tjednik srpske nacionalne manjine čiji je  novinar Ivica Đikić detaljno analizirao veze između navedenog dvojca. Naime, kako je tvrdio poveznica im je vatreno zalaganje za nemilosrdnu naplatu muzičkih autorskih prava.

“Josipović je jedan od kreatora pravnog okvira ZAMP-a, a Škoro je jedan od onih koji su među prvima ozbiljno shvatili financijske potencijale detaljne zakonske zaštite autorskih prava u slučaju glazbenih ostvarenja”, pisao je Đikić.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI