ADMIRAL KIRK POLETIO U SVEMIR! Legendarni 90-godišnjak postao najstariji koji je to uspio

Screenshot Youtube/Yahoo Finance

Iako je još u kultnim Zvjezdanim stazama glumio svemirskog putnika, 90-godišnji William Shatner napokon je zapravo poletio u svemir.

Time je postigao i neštpnitko drugi nije, sa 90 godina uspješno je odletio u svemir i vratio se na Zemlju.

Unatoč kašnjenju, lansiranje i let odrađen je bez ikakvih problema. Kapsula s posadom uspješno je dotaknula rub svemira, a raketa New Shepard sama se vratila na Zemlju.


U trenutku kad su se našli u bestežinskom stanju mogli su se čuti povici oduševljenja iz kapsule.

Nekoliko minuta poslije uspješno se vratila i kapsula s posadom.“Ovako nešto nikad nisam iskusio”, moglo se čuli od Shatnera tijekom leta.

Shatner je nakon leta bio vidljivo pod dojmom.

“Ovo je iskustvo nešto nevjerojatno. Da, bestežinsko stanje je čudan osjećaj. Ali ta nevjerojatna plava boja neba i onda odjednom tama svemira. U sekundi ste s druge strane, ispričao je Shatner Bezosu. Ono što si mi pružio je nevjerojatno iskustvo. Pun sam emocija. To je čudesno. Nadam se da se nikad neću oporaviti od ovoga. Ne želim nikad izgubiti ovo što sad osjećam. To je toliko veće od života. Nema veze s malim zelenim bićima, već s grandioznošću života. Ne mogu ni izraziti ono što trenutno osjećam. Ta ranjivost koju osjećaš….

Bilo bi izvrsno kad bi svi mogli iskusiti to. Bilo kroz 3D ili kakve druge tehničke mogućnosti, rekao je pun dojmova Shatner kojemu je na trenutke bilo teško pronaći riječi kojima bi opisao svoje iskustvo”, poručio je.

Zanimljivo, Shatnerovo “kodno ime” tijekom leta bilo je Lemeli, u čast njegovoj djeci – Leslie, Melanie i Lisabeth.

Osnivač Blue Origina i prvi putnik na raketi New Shepard, Jeff Bezos službeno je ispratio novu posadu na drugi let New Sheparda u svemir, a ujedno im je i prvi poželio dobrodošlicu natrag.

Putnu kapsulu zatvorio je sam Bezos, a u njoj su se uz Shatnera nalazili još i potpredsjednica tvrtke Audrey Powers te dva člana posade Chris Boshuizen i Glen de Vries.

Uoči samog polijetanja, posadi su pročitane poruke koje su im napisali astronauti s prvog leta s posadom New Sheparda. Olivera Damona, najmlađeg astronauta, koji je istaknuo kako se nada da će i oni imati osmjeh na licu kao što ga on nosi otkako se vratio iz svemira. Mark Bezos im je poručio da su “sretni gadovi”, a Wally Funk, koja je do sad bila najstarija osoba koja je poletjela u svemir, poželjela im je da uživaju u svakoj sekundi ovog iskustva.

Svaki će član posade nakon povratka dobio je i poseban novčić kojim mu je obilježeno putovanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI