BAKIN PEKMEZ OD ŠLJIVA: Delicija uz koju doručak postaje čarolija okusa!

Sastojci:

5 kilograma šljiva

kilogram šećera


2 žlice limunske kiseline

2 limuna



2 vrećice želina

Priprema:

Opranim šljivama odstraniti koštice i narezati ih na četvrtine ili polovice, prebaciti ih u duboku posudu te staviti u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Svakih 30-ak minuta promiješati te nakon sat i pol vremena izvaditi iz pećnice i dodati šećer pa sve sjediniti i vratiti na pečenje još sat i pol vremena također uz miješanje.

Izvaditi iz pećnice pa prebaciti u posudu na jaču vatru dodajući limunsku kiselinu i želin. Kuhati još pola sata, vrućim pekmezom puniti sterilizirane staklenke te ostaviti na toplom još dva sata bez poklopca. Nakon toga staklenke zatvoriti i ostaviti da se lagano hlade na sobnoj temperaturi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI