BILA JE TRUDNA, TREBALA SE PONOVNO UDATI!? Nakon 24 godine i dalje kruže razne teorije zavjere o smrti voljene princeze

U tragičnoj prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997. godine život je izgubila princeza od naroda, voljena Lady Di kojoj je u trenutku smrti bilo samo 36 godina.

Tada jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu, preminula je od posljedica kobne automobilske nesreće koja se dogodila u Parizu, uslijed neprimjerene brzine i pod utjecajem alkohola pod kojim je bio vozač Henri Paul.

S princezom je tada bio i njezin ljubavnik, filmski producent Dodi Al-Fayed koji je, za razliku od Diane koja je preminula u bolnici nekoliko sati nakon nesreće, na mjestu ostao mrtav.

I premda voljene princeze nema već više od dva desetljeća, teorije zavjere koje su se razvile oko njezine smrti i dalje su žive, a u nastavku donosimo one koje su privukle najviše pažnje u medijima i javnosti.

1. Diani i Dodiju je presudila vlastita veza



Martyn Gregory, autor knjige o princezinom životu, ispričao je za strane medije kako je producent planirao zaprositi Lady Di. Dodi je navodno nekoliko sati prije nesreće izabrao prsten za princezu koji je u konačnici i dostavljen u Ritz Hotel, a iako nije bilo dokaza da je riječ o zaručničkom nakitu, isto je bilo dovoljno da presudi ovoj ljubavi. Naime, jedna od teorija zavjere kaže kako kraljevska obitelj nikako nije mogla dopustiti da prinčevima Williamu i Harryju očuh, što bi Dodi bio da je oženio princezu Dianu, bude druge vjeroispovijesti, u ovom slučaju musliman pa je zbog toga palača imala svoje prste u kobnoj nesreći.

2. Diana je bila trudna

Mohamed Al-Fayed, otac tragično preminulog Dianinog ljubavnika, svojedobno je tvrdio kako je princeza u trenutku nesreće bila trudna s djetetom njegova sina. Zbog činjenice da je nakon smrti bila djelomično balzamirana, nije se moglo točno utvrditi je li princeza zaista bila trudna ili nije. Zbog toga se razvila cijela teorija o skrivanju trudnoće. Međutim, ubrzo su provedena ispitivanja Dianine krvi koja je pronađena u podnožju sjedala u olupinama Mercedesa te je utvrđeno da u ovoj krvi nema tragova hormona povezanog s trudnoćom čime je i ta teorija opovrgnuta.

3. Vozač je bio doušnik

Henri Paul, vozač automobila te ujedno i dugogodišnji zaposlenik obitelji Al-Fayed navodno je bio doušnik tajne službe. Ova teorija zavjere počiva na tome da je, iako je godišnje zarađivao oko 35.000 dolara, u trenutku smrti, Henri Paul na svom računu imao skoro 250.000. Bivši zaposlenik MI6, Richard Tomlinson, tako je svojedobno izjavio kako je na vlastite oči vidio Paulov dosje u tajnoj službi te da može potvrditi kako je isti bio doušnik. Prema njegovim riječima, kobnu nesreću pomno je isplanirala obavještajna služba Ujedinjenog Kraljevstva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI