Bogat filmski program

Obiteljska i intimistička drama „Sam samcat“ Bobe Jelčića o muškarcu koji nakon raspada braka pokušava razriješiti zamršene odnose i srediti pitanje skrbništva nad kćeri, za što njegova okolina i kafkijanski birokratski aparat nemaju nimalo sluha, počinje se prikazivati 16. siječnja

Art-kino u Rijeci novu godinu otvara nizom hvaljenih obiteljskih drama, ali i filmovima sa snažnim ženskim predznakom, među kojima su novi film Bobe Jelčića „Sam samcat“, bračna drama „Divlji život“ te povijesna drama „Marija, kraljica Škotske“ i Guadagninova posveta kultnom hororu „Suspiria“, doznaje se iz ovog kina. 

Nakon pretpremijere krajem prosinca, u redovni program od 3. siječnja dolazi Brešanova crnohumorna drama „Koja je ovo država“, a 10. siječnja na program Art-kina dolazi jedan od najhvaljenijih filmova prošle godine, „Hladni rat“ Pawela Pawlikowskog.

Obiteljska i intimistička drama „Sam samcat“ Bobe Jelčića o muškarcu koji nakon raspada braka pokušava razriješiti zamršene odnose i srediti pitanje skrbništva nad kćeri, za što njegova okolina i kafkijanski birokratski aparat nemaju nimalo sluha, počinje se prikazivati 16. siječnja.

Igrani film „Mala gospođica Dolittle“, o jedanaestogodišnjoj djevojčici Lili koja posjeduje tajnu sposobnost da govori jezikom životinja, sinkroniziran na hrvatski jezik, prikazat će se u okviru obiteljskog programa.

Od 26. do 27. siječnja u Art-kinu će se prikazivati najbolji filmovi s drugog izdanja History Film Festivala, međunarodnog festivala povijesnih dokumentarnih filmova u Rijeci, održanog prošle godine. Tako će se prikazati „Karamazovi“, Rumble“, „Liga egzotičnih plesačica“, „Che Guevara“, „Nasljeđe“ i drugi.

Novu sezonu Kultnog kina otvara 29. siječnja klasik Stanleya Kubricka „Paklena naranča“.
 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI