Hrskavom lisnatom tijestu punjenom omiljenim okusima teško je odoljeti. Ovaj savršen desert vrlo se lako i brzo priprema, a kremu i pojedine sastojke možete prilagoditi vlastitom ukusu. U ovom desertu glavnu riječ imaju sir, maline, vanilija i lisnato tijesto, kombinacija koja će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
2 lista lisnatog tijesta
brašno za posipanje
200 g sira
1/3 šalice šećera
pola žličice vanilije
1 šalica malina, očišćenih i posušenih
1 jaje
2 žličice vode
2-4 žličice mlijeka
prstohvat soli
pola žličice vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dok se ona grije, umijesite sir, vaniliju i šećer dok smjesa ne postane lagana, pjenasta, ali i glatka. S druge strane, u drugoj posudi,
istucite jaje i vodu.
Na pobrašnjenoj podlozi izravnajte tijesto pa ga izrežite na kvadratiće. Na svaki kvadratić nanesite kremu od sira pazeći da su rubovi prazni. Dodajte maline pa rubove namažite smjesom jaja i vode.
Poklopite kvadratiće tako da jedan vrh spojite s onim nasuprot, tako da naposljetku tvore trokut. Trokutić zatim premažite smjesom od jaja pa stavite peći. Pecite 20-ak minuta dok trokutići ne dobiju zlatnu boju pa ih ostavite hladiti.
Dok se oni hlade, pripremite kremu od vanilije kojom ćete prije posluživanja peciva samo prošarati.