BONO STIGAO U SARAJEVO: ‘To je mjesto zabave, magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota’

Screenshot/Youtube

Čuveni irski glazbenik Bono stigao je u nedjelju na filmski festival u Sarajevu koji pokušava vratiti dašak glamura kakav je imao prije pandemije.

Frontman skupine U2 pojavio se na crvenom tepihu u društvu njemačkog redatelja Wima Wendersa. Bono je bio koautor scenarija za “Hotel od milijun dolara” za koji je Wanders nagrađen Srebrnim medvjedom 2000.

Irski roker je rekao da Sarajevo doživljava kao mitsko mjesto suživota.


“To je mjesto zabave, magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan festival. Mislim da je ovaj festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva. On sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku”, rekao je Wox novinarima.

Sarajlije ga doživljavaju istinskim prijateljem jer se za njega vezao tijekom ratne opsade od 1992. do 1995.Glavnom gradu BiH posvetio je legendarnu pjesmu “Miss Sarajevo” koju je otpjevao zajedno sa slavnim talijanskim tenorom Lucianom Pavarottijem.

U2 je u Sarajevu održao nezaboravni koncert 1997., dvije godine nakon završetka rata.
U nedjelju je publici predstavljena digitalizirana verzija kultnog Wendersovog filma “Hotel od milijun dolara”.

Za tu triler dramu s Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama Bono je napisao scenarij zajedno s Wendersom i Nicholas Kleinom i njegovom glazbom je prožet cijeli film.

Wendersu je festival posvetio cijeli program nudeći publici retrospektivu njegovih najznačajnijih filmova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI