BRANKO UVODIĆ NAKON 30 GODINA DOBIO OTKAZ, VIŠE NEĆE VODITI OMIŠKI FESTIVAL KLAPA: ‘Neka je njima na obraz i dušu’

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Branko Uvodić nakon 30 godina neće voditi Omiški festival klapa.

U vrijeme prošlog festivala klapa u Omišu, Uvodić je s Prisavlja dobio mail kako mu zbog pandemije koronavirusa nisu u mogućnosti produžiti honorarni ugovor, nakon čega je voditelj izjavio da se osjeća kao kriminalac kojeg se pošto poto treba riješiti.

Ove godine uslijedio je novi šok.

Naime, nekadašnji voditelj HRT-a s navršenih 65 godina otišao je 2019. u mirovinu, iako smo ga i dalje gledali na malim ekranima u emisiji Lijepom Našom, jer je nastavio raditi kao vanjski suradnik. Prošlog ljeta vodio je festival klapa u Omišu, a ove godine prema odluci organizatora i HRT-a angažiran je novi voditelj.

“Mogli su me honorarno uzeti, pa ja sam zaštitni znak tog festivala. Ali s HRT-a me nisu niti nazvali da mi to kažu. Neka je njima na obraz i dušu! Žao mi je da se neću pojaviti tamo makar kao gost. A toliko sam toga učinio i dao za klape u Omišu. Nije to bio isključivo samo voditeljski posao, već i puno popratnih stvari za koje gledatelji ne znaju.



Sjetimo se samo preminulog Mikea Bongiorna, jednog od najpopularnijih televizijskih voditelja u Italiji koji je radio skoro sve do smrti. Baš kao i Walter Cronkite, voditelj večernjih vijesti na CBS-u. Ljudi koji su ustanovili televiziju i ostavili joj trag. Imam pravo misliti da nešto znam u ovom poslu koji radim dugi niz godina”, rekao je Uvodić za Slobodnu Dalmaciju.

Umjesto njega festival klapa u Omišu će prvi put voditi Mirko Fodor, koji ne krije kako je bio iznenađen pozivom i raduje se skorašnjom dolasku u Dalmaciju.

“Nisam se nimalo dvoumio prihvatiti poziv i ne osjećam pritisak što ću biti tamo umjesto Branka. Svatko od nas ima svoj stil vođenja. Jedino što znam je da se neću pojaviti u poljičkoj nošnji ili nekom kaputiću, što je Uvodić znao prakticirati, jer to nije moj stil”, kazao je Fodor.

Njemu će se na pozornici pridružiti voditeljica Radio Dalmacije Edita Lučić Jelić, koja je jedno od zaštitnih lica ovog festivala.

Završnica ženskih klapa održat će se idućeg petka, dok je finale muških klapa u subotu, a HRT će uživo prenositi obje večeri.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI