CROSSOVER FESTIVAL: Za svakoga ponešto!

Međunarodni glazbeni Crossover Festival, koji spaja glazbenike različitih kultura, glazbenih žanrova i umjetničkih izričaja, ove će se godine održati od 4. do 7. srpnja u zagrebačkom parku Ribnjak s bogatim programom vrhunskih glazbenika, od perspektivnih bendova, do regionalnih i svjetskih zvijezda.

Crossover je miješanje različitih glazbenih stilova u smislenu cjelinu – za svakoga ponešto, od jazza, funka, soula i rocka do world glazbe, gipsy swinga i hip hopa. MAiješajući žanrove, festival ujedinjuje izvođače i kulture iz svih krajeva svijeta.

“Prošlih su godina tako, uz domaće, s nama bili izuzetni umjetnici iz Mađarske, Austrije, Engleske, Njemačke, Italije, Kosova, Mađarske, Portugala, Srbije, ali i s afričkog kontinenta”, rekao je glazbeni urednik festivala Marin Levaj.

Pod krošnjama Parka Ribnjak, festival i ove godine donosi zanimljive ritmove i vrhunske glazbenike – od perspektivnih bendova za koje glazbeni kritičari i publika kažu da njihovo vrijeme “tek dolazi”, do regionalnih i svjetskih zvijezda.

“Među njima je i Adam Ben Ezra, izraelski multiinstrumentalist, koji svakim nastupom publiku baca u delirij i oduševljava glazbene kritičare”, stoji u najavi. Adamu Benu Ezri, koji će nastupiti sa svojim najvećim hitovima, život se promijenio u tinejdžerskoj dobi, kada je upoznao kontrabas, s kojim je dosad nastupio na brojnim svjetskim pozornicama.



Prvoga dana, u četvrtak, 4. srpnja, nastupit će hrvatsko-talijanski kvartet saksofona uz jazz bubnjara, Techno Vikings. U petak, 5. srpnja, nastupa zagrebački trojac Sfumato i bend Dementronemes. U programu su, u subotu, Helado Infinito, čileansko-argentinski duo kojeg su u ožujku 2016. godine osnovali Loreta Neira (Čile) i Victor Borgert (Argentina), te talijanski trio na bubnjevima i saksofonima – Brass to House. Festival u nedjelju, 7. srpnja, zatvara hrvatski bend Porto Morto, te veliki koncert Adama Bena Ezre.

Uz glazbeni program, koji će počinjati u 17 sati i završavati iza ponoći, Crossover će i ove godine biti mjesto ljetnog gastro-osvježenja na nekoliko festivalskih kućica.

Festival organizira Katapult promocija, a održava se uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI