Damir Lončar predložen za V.D.-a gradskog kazališta Komedija

Darko Tomas/Cropix

Kazališno vijeće zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija prihvatilo je ostavku Krešimira Batinića te za vršitelja dužnosti ravnatelja toga kazališta predložilo dugogodišnjeg člana Komedijina dramskog ansambla Damira Lončara, o čemu će Skupština Grada Zagreba odlučivati na sjednici početkom veljače.

“Prihvatili smo prijedlog razrješenja sadašnjeg ravnatelja Krešimira Batinića i kao Kazališno vijeće dali prijedlog za Damira Lončara kao vršitelja dužnosti, što je poslano na razmatranje u gradsku Skupštinu koja će biti početkom veljače”, potvrdila je Hini v.d. predsjednice Kazališnog vijeća Komedije Mirta Balog.

Damir Lončar, kao dosadašnji član Kazališnog vijeća Komedije iz redova zaposlenika, podnio je ostavku na to mjesto te nije nazočio sjednici održanoj u ponedjeljak 20. siječnja, naglasila je Balog.

Preostala tri člana Vijeća koje uz Balog čine Marija Sekelez i Davor Ljubić, jednoglasno su predložila Damira Lončara kao v.d.-a ravnatelja. Dosadašnji ravnatelj Krešimir Batinić podnio je neopozivu ostavku na to mjesto početkom siječnja. Do kraja mandata bilo mu je ostalo oko godinu dana.

Prijedlog Kazališnog vijeća upućen je na odobrenje Odboru za kulturu Grada, te će biti na razmatranju na zasjedanju zagrebačke gradske Skupštine početkom veljače.



Damir Lončar (1961., Osijek) završio je Akademiju dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. U Komediji je debitirao 1992., a u tom je kazalištu zaposlen od 1. veljače 1994. kao glumac i redatelj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI