Dani hrvatskog filma

Odabrani filmovi ujedno će biti nominirani za nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara, nagrade tročlanog stručnog žirija i nagradu publike

Dani hrvatskog filma, 28. izdanje tog nacionalnog festivala posvećenog godišnjoj produkciji srednjometražnog i kratkometražnog igranog, dokumentarnog, eksperimentalnog, animiranog i namjenskog filma, održat će se od 14. do 18. lipnja u Zagrebu.

Zasad je najavljeno da će se festivalski programi održavati na više lokacija – u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac ili na platou kod samog kina, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka te u prostorima Akademije dramske umjetnosti i dvorištu stare tvornice Badel.

Nakon provedenog natječaja za prijavu filmova (zadnji rok bio je u ponedjeljak) selekcija natjecateljskog programa Dana hrvatskog filma (Hrvatsko društvo filmskih kritičara), koje imenuje deset selektora ocjenjivat će sve filmove konkurencije koja će biti sastavljena od filmova s najvećom prosječnom ocjenom.

Odabrani filmovi ujedno će biti nominirani za nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara, nagrade tročlanog stručnog žirija  i nagradu publike.

U obzir za selekciju ulaze svi filmovi koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Prijave su bile otvorene u kategorijama: Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film (uključuje i glazbeni spot).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI