Dašak Bugarske u Zagrebu: Sofijska filharmonija premijerno u Lisinskom

screenshot

Čuvari bugarske kulture i tradicije – Sofijska filharmonija premijerno nastupa u Lisinskom 7. prosinca ove godine.

Neprocjenjivo glazbeno naslijeđe krije se u bogatoj povijesti Sofijske filharmonije. S njima su surađivali veliki dirigenti kao Igor Markevitch, Yurij Temirkanov, Uroš Lajovic, Yurij Simonov, Leopold Hager i niz svjetski proslavljenih umjetničkih osobnosti kao što su Dmitrij Šostakovič, Svjatoslav Richter, Mstislav Rostropovič, Yoko Sato, Julian Rahlin i mnogi drugi koji, kao i publika, za ovaj orkestar imaju samo riječi hvale.

Pored toga, surađivali su i na posebnim projektima s pop i rock glazbenicima poput Stinga, grupa Bee Gees, Manowar i Deep Purple. Time su utjecali i na širu publiku koja zbog toga redovito posjećuje i njihove klasične koncerte, kakvim će se predstaviti i u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

U Zagreb stižu prvi put, i to s glazbenim ravnateljem Najdenom Todorovim koji će ravnati Devetom simfonijom u e-molu kojom će zagrebačkoj publici predstaviti dio vlastite nacionalne kulturne baštine, zbog čijeg su širenja i očuvanja u domovini višestruko odlikovani.

Ulaznice po cijenama od 170, 210 i 250 kn mogu se kupiti online na www.lisinski.hr ili na blagajni Dvorane.Facebook Comments

Loading...
DIJELI