Ovo je brzi kolač idealan za ljetno doba.
Sastojci:
9 žlica vode
25 dag mljevenog keksa
17 dag maslaca
10 dag čokolade za kuhanje
Sastojci za glazuru:
10 dag čokolade za kuhanje
malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer pa zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte i maslac, a kada se potpuno otopi, dodajte orahe i keks pa miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi dodajte malo ruma.
Na pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat, a gornji dio i rubove zagladite nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
Kolač ostavite u hladnjaku da se stisne pa ga sutradan narežite na kockice veličine po želji.