DOMAĆA BAJADERA: Napravite svoju verziju čuvene slastice!

7dnevno

Ovo je brzi kolač idealan za ljetno doba.

Sastojci:

9 žlica vode


25 dag mljevenog keksa

17 dag maslaca



10 dag čokolade za kuhanje

Sastojci za glazuru:

10 dag čokolade za kuhanje

malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer pa zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte i maslac, a kada se potpuno otopi, dodajte orahe i keks pa miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela.

Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi dodajte malo ruma.

Na pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat, a gornji dio i rubove zagladite nožem.

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.

Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.

Kolač ostavite u hladnjaku da se stisne pa ga sutradan narežite na kockice veličine po želji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI