DOMAĆI KEKSI SU ZAKON: Ispecite ukusne raspucance s orasima, traju dugo, a uz čašu mlijeka postaju još bolji!

Jednostavni keksići izvrsni su uz šalicu čaja!

Sastojci:

2 bjelanjka


1/4 žličice limunova soka

180 g mljevenih oraha



80 g brašna

90 g smeđeg šećera

prstohvat soli

1/4 žličice praška za pecivo

1/2 žličice cimeta

10 ml ruma

5 ml ekstrakta vanilije

30 g šećera u prahu

Priprema:

Izradite bjelanjke s prstohvatom soli dok ne dobijete mekan snijeg, oko 3-4 minute. Dodajte smeđi šećer neprestano miksajući dok snijeg ne postane potpuno čvrst i sjajan.

Prosijte fino mljevene orahe, cimet i prašak za pecivo i špatulom umiješajte bjelanjke.

Radite pažljivo kako biste sačuvali dio zraka u bjelanjcima. Dodajte rum, ekstrakt vanilije i brašno te miješajte dok se sastojci ne sjedine.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Razvaljajte tijesto u kuglice pa ih potom uvaljajte u šećer u prahu dok se dobro ne oblože.

Stavite ih na lim, ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta. Nakon toga, lagano pritisnite svaki kolačić da nastanu pukotine.

Kolačiće stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 160 stupnjeva te ih pecite 10 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI