Duran Duran na Šalati

official site

Još je nekoliko dana ostalo do gostovanja jednog od najutjecajnijih engleskih bendova na zagrebačkoj Šalati. Duran Duran se u Zagreb vraća nakon 16 godina i to na jedini samostalan koncert ove godine u Europi na kojem će nastupiti sami, bez predgrupe.

Kako javljaju organizatori, interes za kocert je velik, te je od ukupne količine prodanih ulaznica pola prodano u Hrvatskoj, a pola u ostalim zemljama svijeta među kojima prednjače Mađarska, Italija i Velika Britanija. Na Šalati će se, između ostalih, naći i obožavatelji iz Rusije, Australije, SAD-a i Skandinavije.

Od četiri sektora na stadionu Šalata tri su rasprodana – VIP, Fan pit i Parter – dok je za Tribinu sjedenje ostalo svega 400 ulaznica za koje se očekuje da će biti rasprodane u sljedećim danima.

Britanska grupa Duran Duran glazbena je institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Karijera duga 35 godina, 14 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te velik broj nagrada označili su ih jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Podsjetimo, grupa koja je započela kao alternativna glazbena pojava 1982. u engleskom Birminghamu u sastavu Nick Rhodes (klavijature), John Taylor (bas), Roger Taylor (bubnjevi), Andy Taylor (gitara) i Simon Le Bon (vokal) – u samo dvije godine narasli su do svjetske senzacije. Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih britanskih singlova, bend je predvodio osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na Billboardovoj ljestvici top 10. Od početaka uz istoimeni album ‘Duran Duran’, ‘Rio’, koji ga je naslijedio i označio pohod na Ameriku, ‘Seven And The Ragged Tiger’ i ‘Notorious’, ‘Big Thing’ ili pak ‘Thank You’, ‘Red Carpet Massacre’ ili ‘Paper Gods’, Duranovci su se u glazbenu povijest upisali nizom hitova.



Imali su osamnaest singlova na američkoj ljestvici i trideset na britanskoj, uključujući neke od najvećih hitova: “Planet Earth”, “Rio”, “Hungry Like the Wolf”, te tema iz filma o Jamesu Bondu (do danas jedina komercijalno uspješna pjesma iz nekog filma o agentu 007, koja je po zaradi pretekla i sam film) – “A View to a Kill” u 1980-ima, te “Ordinary World” i “Come Undone” u ranim 1990-ima.

Band je više puta mijenjao postav, u dva navrata je funkcionirao kao trio, između 1986. i 2001. gitaru je svirao Warren Cuccurullo, a od 1989. do 1991. godine bubnjar sastava je bio Sterling Campbell. U Zagrebu se očekuje poseban spektakl i zbog posebne scenografije.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI