Grisia youth

Na platou podno crkve Eufemije u Rovinju ove nedjelje izlagati će mladi neafirmirani autori koji će se kroz instalacije, video uratke, skulpturu, glazbu i razne vidove performance-a zapravo natjecati u izboru najkvalitetnijeg umjetničkog ostvarenja.

Udruga za razvoj kreativnih industrija – Faro11 predstavlja treće izdanje jednodnevne večernje izložbe u formatu suvremenog dodatka tradicionalnoj rovinjskoj izložbi Grisa, u nedjelju, 12. kolovoza 2018., s početkom u 22 sata.

Na platou podno crkve Sv. Eufemije u Rovinju ove nedjelje izlagati će mladi neafirmirani autori koji će se kroz instalacije, video uratke, skulpturu, glazbu i razne vidove performance-a zapravo natjecati u izboru najkvalitetnijeg umjetničkog ostvarenja.
Ovogodišnji žiri koji ocjenjuje izvrsnost izloženog sastoji se od Sabine Salamon, kustosice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke te Sivije Guerre, umjetničke direktorice laboratorija ideja i inovacija za doprinos suvremenoj umjetnosti Lab’Bel iz Suresnesa, Francuske.

Izlagački dio nadopunjen je zanimljivim programskim dodacima. Tako će se publici predstaviti Marija Miloshevska vizualnim performance-om naziva Art Is Alive. Rovinjskoj publici po prvi će se puta predstaviti dio istarskog kolektiva Letronika inače u punom sastavu Đane Šegon kao vokala, Marka Kalčića na basu, Gorana Salvija na bubnjevima, Pavla Miholjevića na gitari i Jure Ferine u ulozi klavijaturista. Uz navedeno, publika će imati priliku premijerno čuti autorske izvedbe rovinjskih glazbenika Marka Kalčića i Gorana Salvija.

Proglašenje pobjednika uslijedit će u 23.30 sati.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI