Haggard prvi put u Hrvatskoj

fa i omega benda je kompozitor, pjevač i gitarist Asis Nasseri, a bend pored klasične rock postave tvore dodatni pjevači i svirači klasičnih instrumenata, čiji broj na turnejama doseže i do dvadesetak glazbenika koji sviraju uživo

Njemačka symphonic metal atrakcija “Haggard” dolazi po prvi puta u Hrvatsku u ponedeljak, 29. listopada, u sklopu svoje europske turneje “Bards of symphony and metal tour 2018”, a nastupit će u zagrebačkom Boogaloo klubu, najavio je organizator koncerta Twilight promotion.

Haggard u Zagreb dolazi sa dvadeset svirača, od kojih su pored uobičajene rock postave i svirači klasičnih instrumenata, napominje organizator.
 
Haggard su osnovani 1989. godine kao death metal band, no ubrzo mijenjaju glazbeni stil dodajući klasične simfonijske melodije odsvirane na klasičnim instrumentima, uz pokoju folklornu temu.
 
Alfa i omega benda je kompozitor, pjevač i gitarist Asis Nasseri, a bend pored klasične rock postave tvore dodatni pjevači i svirači klasičnih instrumenata, čiji broj na turnejama doseže i do dvadesetak glazbenika koji sviraju uživo.
 
Prvi album “And Thou Shalt Trust … Seer” izlazi 1997. godine te odmah postiže uspjeh na metal i gothic metal sceni. Slijedi drugi album “Awaking the Centuries” koji izlazi 2000. godine sa kojim kreću na veliku turneju, koja rezultira live albumom “Awking The Gods – Live in Mexico” koji izlazi 2001. godine.
 
Treći album, “Eppur Si Muove”, koji govori o životu talijanskog učenjaka Galilea Galilei, objavljuju 2004. godine, a 2008. i četvrti album “Tales Of Ithiria” na kojem pjeva Tarja Turunen, bivša pjevačica grupe Nightwish.
 
Kao predgrupe Haggardu u Boogaloo klubu će nastupiti talijanski symphonic epic metalci Sound Storm i talijanski symphonic gothic metalci Eternal Silence

Facebook Comments

Loading...
DIJELI