IDA PRESTER OBITELJ POVELA NA VELEBIT: ‘Prvu noć obukli smo doslovce sve što smo ponijeli sa sobom i legli u krevet’

Foto: Privatni album

Glazbenica i voditeljica Ida Prester, nakon uživanja u morskim čarolijama diljem obale, sa suprugom Ivanom Peševskim i sinovima Rokom i Rijom odsjela je u kampu Velebit.

S obitelji je, neupitno, stvorila nove uspomene koje će dugo prepričavati.

Kako je izgledala prva noć u Kampu Velebit, u hobitskoj kućici?

Kamp je čaroban, kao da smo upali u neko mjesto legendi, vila, vilenjaka i patuljaka. Cijeli prostor je fantasy, pa tako i te male hobitske kućice ukopane u zemlju u kojima smo spavali. Najviše nas je strah bilo hladnoće, jer su temperature prilično pale, a kućica je zapravo kao velika drvena bačva zakopana u zemlju. Nema ni struje, ni svjetla, ni grijanja.

Obukli smo doslovce sve što smo ponijeli sa sobom i legli u krevet spremni na cvokotanje zubiju. Međutim, po noći smo se svi budili i skidali slojeve garderobe sa sebe. Zapravo je stvarno toplo! Ta zemlja oko nas zadržava toplinu, kućica je kao velika termosica.



Je li Roka i Rija bilo strah?

Djecu uopće nije bilo strah. Oni se žale da ih je strah samo da me nagovore da spavam s njima u krevetu. Ovog puta nije bilo šanse, krevetići su stvarno malecki, morala je mama naći mjesto u krevetu prekoputa.

Kako ste riješili problem noćnog mokrenja?

Kome je sila na wc po noći, mora izaći van na zimu i dopješačiti do wc-a. Ne preporučujem (smijeh).

Kako ste provodili dane?

Velebit je predivan, toliko mjesta ima za posjetiti. Kratko smo tu, ali već imamo listu. Moji mladunci su najviše uživali u muziciranju ekipe koja je došla iz svih krajeva svijeta. Prvi put su uživo vidjeli i čuli didgeridoo, instrument australskih aborigina. Probali su lupati po bongosima i djembi, a oduševio ih je jedan Britanac koji je svirao na – usisavaču.

Što dečki kažu, kako im se sviđaju planine općenito? Je li im se svidio Velebit?

Mi planine jako volimo i svake godine nakon mora provedemo bar par dana u planinama. Više puta smo bili na Tari i Durmitoru, pretprošle godine smo kamperom putovali po Alpama, ove godine imamo samo dva slobodna dana pred obaveze, pa je Velebit bio idealno rješenje. Tako blizu, a tako divan i neistražen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI