Izabrane najbolje knjige na temu Domovinskog rata za 2020.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. izabrala je na tradicionalnom natječaju najbolje knjige na temu Domovinskog rata za 2020., a prvu nagradu ravnopravno dijele dvije – “Za Hrvatsku moje bake” Michaela Palaicha i “Tko je palio moje knjige” Josipa Palade.

Iz udruge su u nedjelju istaknuli da knjiga “Za Hrvatsku moje bake”, u nakladi i prijevodu CroLibertas Publishers (SAD), predstavlja pogled hrvatske dijaspore na Domovinski rat i na osamostaljenje Hrvatske. Također, Paladina knjiga “Tko je palio moje knjige”, koja je objavljena u nakladi Društva hrvatskih književnika, donosi vrijedne i zanimljive priče neposrednog sudionika Domovinskog rata s prvih crta bojišnice protiv velikosrpske agresije.

Žiri, u kojem su bili Dražen Ernečić, Ivica Matošević i Mladen Pavković, ocijenio je da su obje ove autorske knjige jednakovrijedne, navodi se u priopćenju te dodaje da je na natječaj pristiglo 23 naslova, a uz nagrađene knjige, pohvaljeno je nekoliko autora.

Natječaj se organizira od 2000. godine s ciljem propagiranja knjiga na temu Domovinskog rata, a nagrađeni autori primit će priznanje 1. listopada u dvorani Hrvatske kulturne zaklade – Hrvatskog slova u Zagrebu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI