Izložba “Volim svoju županiju”

Izložba je dio programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a organizira je Zadarska županija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija koja je provela istoimeni foto-natječaj.

U petak, 3. kolovoza 2018. godine, u 12 sati, u dvorištu Providurove palače u Zadru, bit će otvorena izložba fotografija “Volim svoju županiju”. Izložba je dio programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a organizira je Zadarska županija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija koja je provela istoimeni foto-natječaj.

Natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je peteročlani stručni žiri kojeg je i ove godine vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Mateja Gošćiej, stručnjakinja za odnose s javnošću iz Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije. Osim spomenutih, ulogu počasnog člana dobio je Alan Špiljak, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja.

U svojem trećem izdanju ovaj foto-natječaj zainteresirao je više od 1300 fotografa amatera i profesionalaca, a u manje od dva mjeseca pristiglo je nevjerojatnih 2835 radova (od čega 280 iz Zadarske županije). U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe.

Postav izložbe čini 22 fotografije – po jedna, najbolja iz svake županije koju odabire stručni žiri i fotografija koja je osvojila najviše glasova na Facebooku. Pobjednici Volim svoju županiju 2018. su: Lucijan Španić, (Ličko-senjska županija), Višnja Bolf, (Primorsko-goranska županija) i Igor Lulić, (Brodsko-posavska županija).

Najbolja fotografija autora iz Zadarske županije je ona Danijele Pedišić, a najviše glasova na Facebooku je također osvojila fotografija iz Zadarske županije, i to ona Ivana Knezovića.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI